Hava Durumu

#Yardimi

Yeni Marmara Gazetesi - Yardimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yardimi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı Haber

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2022-2023 kış dönemi için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından toplam 616 aileye ısınma yardımı yapıldığı açıklandı. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz yıl itibariyle hava kalitesine etki eden kömür ve katı yakıtların yakılmasının yasaklanmasının ardından, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ilk defa Şubat ayında ısınma yardımlarını nakdi yardım şeklinde yapmaya başlamıştık. 2022-23 kış dönemi için de ısınma yardımlarımız nakdi yardım olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından 616 ailemize her aileye bin 500 lira olmak üzere tek seferlik ödeme gerçekleşiyor. Havaların soğumaya başladığı günlerde, ısınma yardımları 516 ihtiyaç sahibinin hesaplarına yansıdı. Hesap açacak durumda olmayan, yaşlı ve bakıma muhtaç 100 ailenin ısınma yardımları da ekiplerimiz tarafından bizzat evlerine gidilerek elden teslim ediliyor. Sosyal Yardım İşlerinde daha evvel kaydı bulunan, güncellemesi sürekli aktif tutulan ihtiyaç sahibi ailelere her yıl tek seferlik ısınma desteği veriliyor. Geçtiğimiz yıl 516 aileye 600 lira yatırılmıştı. Önümüzdeki günlerde başvuru yenilemesi gerekenler, daha evvel kaydı olmayıp ihtiyaç durumu bulunan ailelerin ise kayıtları alınmaya devam ediyor”.

500 öğrenciye eğitim yardımı Haber

500 öğrenciye eğitim yardımı

İnegöl Belediyesi, öğrencilere can suyu niteliğindeki eğitim yardımlarının ilk ödemesini gerçekleştirdi. Eğitim yardımları için Eylül ayında kayıtların başlaması ile birlikte başvurular da alındı. Umuteli Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü, yapılan başvurular arasında 500 öğrencinin eğitim yardımı alabileceğini tespit etti. Güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 taksite şeklinde yapılan eğitim yardımlarının ilk ödemesi, aralık ayı başı itibariyle hesaplara yatırıldı. 500 öğrenciye 350 bin lira eğitim yardımı yapıldı 500 öğrencinin hesabına 700’er TL olmak üzere toplam 350 bin TL eğitim yardımı ödemesi gerçekleştirildi. İkinci ödemelerin ise Ocak ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor. Bahar dönemi için yapılacak ikinci ödemelerde de yine 500 öğrenciye 700’er TL eğitim yardımında bulunulacak. Yapılan eğitim yardımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, maksatlarının üniversite öğrencilerine bir nebze olsun destek olmak olduğunu ifade ederek, “Bu doğrultuda Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz eylül ayında okul kayıtlarının yapılmasıyla birlikte eğitim yardımı için de başvuruları alıyor. Bu başvurular değerlendirilip uygun görülen öğrencilere eğitim yardımları iki ayrı taksit halinde güz ve bahar dönemi olarak ödeniyor. Güz dönemi ödemelerini her öğrenciye 700 TL olarak Aralık ayı başında yatırdık. Burada amacımız öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri, harçlık veya yol masrafları gibi ihtiyaçları için destek olabilmek. İnşallah bahar dönemi ödemelerini de geciktirmeden ocak ayı sonuna kadar aynı hesaplara yatırmayı planlıyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.