Hava Durumu

#Yarişmasinda

Yeni Marmara Gazetesi - Yarişmasinda haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yarişmasinda haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Liselerarası Müzik Yarışması’nda başvurular başladı Haber

Bursa'da Liselerarası Müzik Yarışması’nda başvurular başladı

Bursalı genç müzisyenlere performanslarını sergileme fırsatı sunan ve bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nda hazırlıklar sürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin, Mix Müzik AkademiX iş birliğiyle düzenlediği müzik yarışması, bu yıl da büyük heyecana sahne olacak. Başvuruların 13 Mayıs Cuma gününe kadar devam edeceği yarışma, “En iyi orkestra”, “En iyi dörtlü”, “En iyi üçlü”, “En iyi ikili”, “En iyi solist”, “En iyi beste”, “En iyi enstrüman” kategorilerinde gerçekleşecek. “En İyi Enstrüman” ya da “En İyi Alternatif Enstrüman” kategorileri için de orkestra, solist, beste, dörtlü, üçlü, ikili gruplarda çalınacak şarkılar ile katılım sağlanabilecek. Bir okul, en fazla üç kategoride yer alabilecek. Ön elemeler 28-29 Mayıs’ta Bursa’nın tamamındaki okulların katılabileceği Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nda heyecan, 28-29 Mayıs tarihlerinde Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde yapılacak ön eleme yarışmasıyla başlayacak. Liseli gençlerden oluşan müzik grupları, finale çıkabilmek için ön elemelerde en iyi performanslarını sergileyecek. 9 Haziran tarihinde de Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan finalde de jüri üyeleri, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nın kazananını belirleyecek. Başvurular elden teslim edilecek Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmak isteyen öğrenciler, https://www.nilufer.bel.tr/lmy adresinden şartname ve başvuru formuna erişebilir. Genç müzisyenler, doldurdukları başvuru formunu, 13 Mayıs Cuma gününe kadar Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’ne elden teslim ederek, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’na katılabilecek.

Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda ödül alan eserler belirlendi Haber

Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda ödül alan eserler belirlendi

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 2017 yılından bu yana düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması her geçen gün daha da büyük ilgi görüyor. Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliği ile düzenlenen yarışmaya bu yıl da çok sayıda başvuru oldu. Genç yazarları teşvik etmek; ülkenin tiyatro birikiminden beslenerek kendine özgü bir yapı ve dil üreten yerli tiyatro oyunu repertuarını zenginleştirmek; edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular Mayıs ayına kadar devam etti. Başvuruların tamamlanmasının ardından da değerlendirme sürecine geçildi. Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Ayşe Lebriz Berkem, Günay Ertekin, Gürol Tonbul ve Pınar Hande Ağaoğlu’nun yer aldığı yarışmanın seçici kurulu, şartnameye uygun olan toplam 97 oyunu değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda A. Selçuk Atalay’ın “Haysiyet Vertigosu”, Fergan Serhat Uykan’ın “Çünkü Pek Hoştu Tadı Şekerlerin” ve Mithat Ozan Küren’in “Kıyafetlerimin Neden Üzerimde Olmadığının Hikâyesi” adlı oyunları ödüle değer görüldü. Bu üç eserin hangi dereceleri aldığı ise ödül töreninde açıklanacak. Sahne Eseri Yazma Yarışması 2021 Özel Ödül’ü de, “Kontes Diyez” oyunuyla Ata Tuncer’e verildi. Ödül töreni 30 Kasım’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek. “Oyun Yazarının Tiyatrodaki İşlevi: Anlatının Dönüşümü” konulu sempozyumun da düzenleneceği törende ödül alan oyunların kitapları da paylaşılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.