Hava Durumu

#Yaşayan

Yeni Marmara Gazetesi - Yaşayan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yaşayan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İngiltere’de yaşayan Türk öğrenciler, kültürlerini öğreniyor Haber

İngiltere’de yaşayan Türk öğrenciler, kültürlerini öğreniyor

İnegöl’ün sevilen hafızlarından İmam Hatip Murat Küçük, bir süre önce Diyanet tarafından Londra’da görevlendirilmişti. Murat Küçük, burada özellikle yurt dışında doğup büyümüş Türk ve Müslüman gençlerin kültürlerini tanımaları, kimliklerini kaybetmemeleri adına çalışmalar yapmaya başladı. Bu doğrultuda aslen Türk olan ancak İngiltere’de doğup büyümüş 10 lise öğrencisi için tarihlerini ve kültürlerini tanımaları adına Türkiye turu planladı. 15-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye turu doğrultusunda, Hafız Murat Küçük Londra’da yaşayan ve yaşları 14-19 arasında değişen Türk lise öğrencilerini Türkiye’ye getirdi. Program doğrultusunda; İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Söğüt ve İnegöl’ü içine alan 11 günlük gezi gerçekleştirildi. Amacı Osmanlı’nın kurulduğu toprakları, Türk tarihine damga vurmuş şehirler ve kişileri yurt dışında yaşayan Türk gençlerine tanıtmak olan program dahilinde İnegöl’de; Oylat gezisi yapıldı, İnegöl Köfte ikram edildi, İshakpaşa bölgesi gibi tarihi mekanlar ziyaret edildi ve Mobiliyum ziyaret edildi. Öğrenciler İnegöl gezisi sırasında İmam Hatip Murat Küçük ve Eğitimci Ayhan Bayraktar ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban’ı da ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, öğrencilerin Türkiye programı ve yapılan organizasyonlar konuşuldu. Belediye Başkanı Alper Taban, öğrencilere hediye takdimi de gerçekleştirdi.

DAĞDA YAŞAYAN YABANÎ ATLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ Haber

DAĞDA YAŞAYAN YABANÎ ATLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa’da dağda yaşayan yabanî atlar, sürüler halinde gezerken drone ile görüntülendi.Mustafakemalpaşa ilçesinin dağlık köylerinden olan Ömeraltı köyünün geniş arazisinde yaşayan yaban atları köye ayrı bir güzellik katıyor. 50 yıl önce köyde yaşayanların bakmadıkları ve doğaya saldıkları atlar zamanla yabanîleşip çoğaldı. Hızla çoğalan atlar ormanların içinde bulunan çayırlarda otluyor. Dağda yaşadıkları için ürkek ve vahşî olan atlar, insanları görünce kaçarak bölgeden uzaklaşıyor. Sürüler halinde gezen atlar farklı bölgelerde hayatlarını idame ettiriyor. Atları izlemek isteyenler ses çıkartmadan uzaktan onları seyrediyor.Ömeraltı köyü sakinlerinden Ahmet Özdemir, 'Uzun yıllar önce birkaç at ormana salınmış. Bunlar üreyip yabanîleşmiş. Köyümüzün farklı bölgelerinde bu hayvanlar sürüler halinde yaşıyor. Bu atlar ormanda yaşıyor. İnsanı görünce hemen kaçıyorlar. Ben 62 yaşındayım. Kendimi bildim bileli bu atlar burada. 2 yıl önce yüzlerceydi. Şimdi azaldı. Ben bunların vurulup sucuk yapıldığını düşünüyorum' dedi.Ömeraltı muhtarı Yakup Yıldız, 'Bu atlar köyümüz arazilerinde yıllardır yabanî olarak yaşıyor. Köyümüz insanları atlara kesinlikle zarar vermiyor. Ama dışarıdan gelenler zarar verebilir. Bu atlar tabiata ayrı bir güzellik katıyor. Uzaktan izlemek çok keyifli. İnsanı görünce hemen kaçıyorlar' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.