Hava Durumu

#Yenileniyor

Yeni Marmara Gazetesi - Yenileniyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yenileniyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey Yeniköy Merkez Cami yenileniyor Haber

Karacabey Yeniköy Merkez Cami yenileniyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yeniköy’de mevcut kapasiteyi karşılamakta zorlanan merkez caminin yıkılarak yerine yeni bir cami yapılacağını müjdeledi. Başkan Ali Özkan, önceki gün gerçekleşen görüşmede İşadamı İdris Türk, Yeniköy Camii Dernek Başkanı Sadi Alagöz, TÜRSAB Asya Bölge Temsil Kurulu Üyesi Mustafa Yasin Çakar ve Mimar Sedat Ceyhun ile bir araya geldi. Görüşmede, Yeniköy’de mevcut kapasiteyi karşılamakta zorlanan merkez caminin yıkılarak, yerine ortalama 400 kişi kapasiteli bir cami yapılacağı duyuruldu. Başkan Özkan, mevcut cami kapasitesinin son yıllarda talebe yetersiz kaldığını ve bu yüzden gelişmenin yazlık tatil bölgesi için sevindirici olduğunu belirtti. Özkan, yaklaşık 400 kişilik inşa edilecek caminin bir külliye görünümü ve işleviyle inşa edileceğini belirterek, içerisinde yemekhane, mutfak, şadırvan, tuvaletler, imam odası, dernek odası, kuran kursu ve bayan mescit gibi bölümlerin de yer alacağını söyledi. Özkan, “Yeniköy’deki vatandaşlarımızın bir isteğiydi bu. Özellikle yaz aylarında, Ramazan aylarında cami yetersiz kalıyordu. Yeni cami yapılması için yer talebi vardı ancak yer bulunamamıştı. Hayırsever işadamı İdris Türk ile vesileyle karşılaştık. Çok güzel bir mimari, planlama ile bir külliye şeklinde ve çok güzel bir camiyi inşallah Yeniköy’e kazandırmaya vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta hayırseverimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Öte yandan, cami inşaatı sırasında cemaat için uygun mescit alanın da aynı zamanda müteahhit olan Cami Dernek Başkanı Sadi Alagöz tarafından sağlanan yapıda geçici süreyle sürdürüleceği öğrenildi. Gerçekleşen ziyaretin sonunda ise İdris Türk, Başkan Ali Özkan’a hat sanatı ile yazılmış bir eser takdim etti. Özkan da Türk’e, Karacabey motiflerinden oluşan porselen hediye etti.

Yıldırım'da parklar yenileniyor Haber

Yıldırım'da parklar yenileniyor

Yıldırım Belediyesi, kauçuk zeminli, modern oyun aletleri içeren yeni parkları ilçeye kazandırırken, eski parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kullanımdan yıpranan oyun aletlerini onarıp, zeminde azalan kum alanlara, sterilize kum serimi yapan Yıldırım Belediyesi, 2021 yılında toplam 104 adet kum zeminli oyun alanında 530 metreküp sterilize kum sererek oyun alanı zeminlerini yenilenip sağlıklı hale getirdi. 2019 yılında ilçede mevcut olan 71 kauçuk zeminli çocuk oyun alanını, göreve geldiği 2,5 yıllık süreçte 103’e çıkardıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “2019 yılından bu yana 32 adet kauçuk zeminli çocuk oyun alanını Yıldırım’a kazandırdık. Son 1 yılda toplam 2 bin 356 metrekarelik alanda kauçuk zemin yaptık. Yaptığımız bu çalışmalarla bir yandan çocuklarımız için sağlıklı, güvenli oyun alanları oluştururken bir yandan da daha yeşil ve yaşanabilir bir gelecek için çalışıyoruz. Yıldırım’ın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Geride bıraktıkları 2,5 yılda çocukların güvenle oyun oynayabileceği, büyüklerin dinlenip nefes alabileceği 21 bin 19 metrekarelik alandan oluşan 16 yeni parkı ilçeye kazandırırken, 46 bin 157 metrekarelik alandan oluşan 26 parkı da sil baştan yenilediklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Şu anda 5 parkımızda da çalışmalar devam ediyor. En yakın zamanda onları da bitirip hizmete açacağız. İnşallah devam eden işlerimiz tamamlandığında toplam da 1,5 milyon metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırmış olacağız. Yıldırım’ı yeniden yeşil kimliğiyle buluşturacağız” diye konuştu.

Osmangazi’de bozulan yollar asfaltla yenileniyor Haber

Osmangazi’de bozulan yollar asfaltla yenileniyor

İlçenin 136 mahallesinin tamamında yılın 12 ayı eskiyen ve bozulan yolların bakım ve onarım çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Dumlupınar Mahallesi ile Nilüferköy Mahallesindeki bazı sokak ve caddelerde bozulan zeminlere asfalt yama yaptı. Yaya ve araç trafiğini daha rahat ve güvenli hale getirmek için ulaşım alt yapısına büyük önem verdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehre yeni yollar kazandırmanın yanı sıra, mevcut yollarda da bozulan zeminlerin ekipler tarafından yenilendiğini söyledi. Osmangazi Belediyesi olarak, ilçede rahat ve konforlu bir ulaşım için ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yol medeniyettir düstûruyla çalışıyor, ilçemizde ulaşımı daha rahat ve konforlu hâle getirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, hava şartlarına bağlı olarak yılın 12 ayı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bir yandan yeni yollar açıyoruz, bir yandan mevcut yollarda iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun için de, her yıl bütçemizden ciddi bir kaynak ayırıyoruz. Sokak ve caddelerimizin daha güzel ve ulaşılabilir olması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Osmangazi’nin merkezden en ücra noktasına kadar en ufak bir yol ve asfalt sıkıntısı kalmayana dek bu çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Balıkpazarı yolları yenileniyor Haber

Balıkpazarı yolları yenileniyor

Gemlik Belediyesi, 2 No’lu Cadde olarak bilinen Şehit İdris Büyükdönmez Caddesi’nde bakım ve yenileme çalışmalarına başladı. Uzun yıllardır bakım yapılmayan caddede yer yer meydana gelen çukurlar araçların geçişini zorlaştırırken, bölge esnafı da caddede yenilik talep ediyordu. Gemlik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Lise Caddesi’ne çıkan merdivenlerden Cumhuriyet Mahallesi’ne giden İnayet Sokak arasında kalan 660 metrelik yolda önemli yenilikler yapılıyor. Bu caddede de bir alt caddede olduğu gibi kaldırım taşı kullanılacak ve Balıkpazarı’nın tarihi yapısına uygun bir görüntü ortaya çıkarılacak. Mazgal ve diğer kapaklar yol kenarına alınacak. Yolun tamamında bordür, kaldırım, beton parke işi yapılacak. Çalışmaların başladığı Şehit İdris Büyükdönmez Caddesi’nin Gemlik’in en eski caddelerinden biri olduğunu ve neredeyse 15 yıldır hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Balıkpazarında büyümüş biri olarak, mahallemin caddelerinin yenilenmesinden büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Başkan Sertaslan, “Balıkpazarı mahallemiz, ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olmakla birlikte bizim de önem verdiğimiz noktalardan birisi. İlçemizin her bölgesine ihtiyaçlarına göre eşit ölçüde hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Balıkpazarı maalesef uzun süredir ihtiyaç duyulan bakım ve yenilemelerden mahrum kalmış. Geçtiğimiz aylarda Av. Özgür Aksoy Caddesi’nde çalışmaları tamamlamıştık. Şimdi Şehit İdris Büyükdönmez Caddesi’nde aynı çalışmaları gerçekleştirerek mahallemizin yollarının bakımını yapıyoruz. Kullandığımız taş parke ve kaldırım malzemesi ile yol ve kaldırımlarımızı mahallemizin tarihi dokusuna uygun şekilde yenileyeceğiz” dedi.

Arazi yolları yenileniyor Haber

Arazi yolları yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, bir yandan şehir merkezinde ulaşımı rahatlatacak yeni imar yolları açıp, mevcut yollarda da bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirirken, diğer taraftan da köylerdeki arazi yollarında düzenlemeler yapıyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Köylerimizdeki tarlalara giden yollar, Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yenileniyor. Köylerde çiftçilerin arazilerine rahat ulaşabilmeleri için tarla yollarında özenle çalışıyoruz. Yolların düzeltilmesinin yanı sıra ihtiyaç olan yerlerde stabilize malzemelerle de kaplama yapılarak, uzun süre bozulmayacak, sağlam zeminli yol çalışması gerçekleştirilmiş oluyor. Böylece çiftçilerimizin tarlalarına ulaşımı da rahatlıyor. Yollar, iş makineleri ve traktörlerin yanı sıra, diğer normal araçlar için de kullanılabilir hale geliyor” dedi. Yapılan çalışma ile köylerde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını daha rahat ve güvenli şekilde yapmalarının sağlandığını söyleyen Başkan Dündar, “Yaz ayları, köylerde yaşayan vatandaşlarımız için hasat zamanı demek. Bizler de, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tarlasına, bahçesine rahat ve güvenli şekilde ulaşması, mahsûllerini taşırken sıkıntı yaşamaması için yol genişletme ve bakım çalışmalarını sürdürüyoruz. Çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Osmangazi’de cadde ve sokaklar yenileniyor Haber

Osmangazi’de cadde ve sokaklar yenileniyor

Modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için plânlı yapılaşmaya büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, başta gelişim bölgeleri olan Demirtaş, Yunuseli, Hamitler ve Güneştepe olmak üzere hemen her mahallede ulaşım alt ve üst yapısına yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mevcut yollarda yürütülen iyileştirmeler haricinde uygulama plânlarındaki imar yollarını açarak ulaşıma ciddi yatırım yapan Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alt yapı çalışmaları tamamlanan Yunuseli Mahallesi 773. Sokak’ta tretuvar ve parke taşı döşeme çalışması yapıyor. Yaşanan pandemi süreci ve kısıtlamalara rağmen gerekli tedbirleri alarak çalışmaların kesintisiz şekilde sürdüğünü söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2020 yılında yeni imar yolları açtıklarını ve yaklaşık 21 bin metrekare bordür ve tretuvar çalışması yaptıklarını söyledi. İlçenin tamamında ulaşım meselesini halletmek için yoğun bir mesai yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerine sahip merkez ilçe. Dolayısıyla ulaşım altyapısı konusunda da sıkıntılar mevcut. Bizler, bu sıkıntıları aşmak, yaya ve araç trafiğini rahatlatmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bir yandan yeni imar yolları açarken, diğer yandan da mevcut cadde ve sokaklarda iyileştirmeler yapıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, alt yapısı tamamlanan Yunuseli Mahallesi 733. Sokak’ta bordür ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu bölgede toplam 1000 metrekare parke döşemesi ve 500 metre uzunluğunda trotuvar çalışması yapıldı. Daha güzel bir Osmangazi için hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.