Hava Durumu

#Yılbaşı

Yeni Marmara Gazetesi - Yılbaşı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yılbaşı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu Haber

Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün dün düzenlediği operasyonda 50 kişi için gözaltı kararı verildi. Soruşturma, kolluk kuvvetlerinin 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından başlatıldı. Şebekenin üyelerinin, kimya ve dezenfektan alanında firma sahipleri olduğu belirlendi. Bu firmalar aracılığıyla temin ettikleri etil alkolleri, kendi alkollü içkisini yapmak isteyen ve sahte alkol imal etmek için yüklü miktarda alkol kaçakçılığı yapan şahıslara “Yüzey Temizleyici” ve “İçilmez” ibareler yazılı etiketler yapıştıran şebekenin ardından bunları kargo ve nakliye firmaları yoluyla satışını gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Şüphelilerin, karşı taraftaki alıcı şahıslara da sosyal medya programları üzerinden bu durumun iletildiği tespit edildi. Hedeflerinde turizm bölgeleri yer alıyor Çalışmaların devamında ayrıca şahısların, yasadışı yollarla şişelenmiş alkol imal ettikleri ve üzerine sahte bandrol yapıştırdıkları, kendilerini yasal alkollü içki ithalatçısı olarak tanıttıktan sonra turizm bölgelerinde yer alan tesislere göndermek amacında oldukları belirlendi. Şebekenin organize bir yapı içerisinde, suç işlemek ve menfaat sağlamak maksadıyla örgütlü bir yapıda hareket ettiklerini tespit eden polis, operasyon için düğmeye bastı. Adresleri ve kimlikleri tek tek tespit edilen şüphelilerin yakalanması için dün İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Çorum ve Mardin’de 59 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 50 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Piyasa değeri 150 milyon lirayı bulan sahte ürün Adreslerde yapılan aramalarda piyasa değeri 150 milyon lirayı bulan 51 ton 427 litre etil alkol ve 370 litre alkol aroması, 44 bin 773 şişe dolu alkollü içki, 21 bin 375 boş içki şişesi, 18 bin 600 içki şişesi kapağı, 10 binin üzerinde sahte bandrol ve 255 bin 383 alkol etiketi ile birlikte kapaklama makinesi, 8 su motoru ve 1 adet havalandırma fanı ile sahte içki sevkiyatında kullanılan 10 araç ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu Haber

Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu

İstanbul’da bazı şüphelilerin kurdukları merdiven altı imalathanelerde ürettikleri içkileri piyasaya sürmeye hazırlandığı bilgisini alan Beyoğlu Asayiş Büro ve Devriye Ekipler Amirliği polisleri, sahte alkol kaçakçılığının önlenmesine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Bu çerçevede Beyoğlu Bülbül Mahallesi’nde bulunan bir adreste sahte alkol yapımında kullanılan etil alkol ve şişelerin depolandığı belirlenmesi üzerine ekipler depoya baskın düzenledi. Araçtan inen 4 şahıs polisi şüphelendirdi Depo önünde park halindeki araç içerisinden inen 4 şahsın polis ekiplerini gördükten sonra şüpheli hareketler sergilemesi üzerine, şüpheli O.Ç. (19), A.A. (22), A.Ç. (28) ve Y.T. (36). isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan Y.T. ile A.Ç. isimli şüpheli şahıslar işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pet şişedeki alkol 700 litre sahte içki yakalattı Beyoğlu’nda bir başka adreste motosikletli bir şahsın pet şişe içerisinde sahte alkol taşıdığı belirleyen ekipler, şüphelinin bulunmasına yönelik çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, şüphelinin sürekli bir binaya giriş çıkış yaptığı anlaşıldı. Şüpheli şahsın güzergahların kontrol eden ekipler, bir sokak içerisinde araçların arasında gizlenmiş şekilde 2 litre sahte alkol ele geçirildi. Araçta yapılan kontrollerde, koliler içerisinde şeffaf bidonlar içerisinde 680 litre sahte alkol, 11 adet üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan içi sıvı dolu şişe, 11 bin 65 adet bandrol, 720 adet şişe kapağı, 5 litre etil alkol ele geçirildi. Depo içerisinde yapılan aramalarda, 9 bin adet alkol şişesi ortaya çıkartıldı. Beyoğlu polisinden yılbaşı öncesi baskın Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, takip edilen E.K. isimli şüpheli şahıs, Çukur Mahallesi’nde bir sokakta yakalandı. Şahsa yönelik yapılan sorgulamada, alkolleri M.Ç. isimli şahıstan temin ettikleri ve babası M.H.K.’ya ait olan depoda sakladığı öğrenildi. M.Ç. isimli şüpheli şahıs ve beraberindeki M.D. isimli şahıs, adreslerine yapılan operasyon sonucunda yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı. Litrelerce sahte içki bulundu Çalışmaların devamında Beyoğlu ve Şişli’de bulunan ev ve işyerinde yapılan aramalarda 45 litre etil alkol, toplamda 31 şişe farklı markalarda satışa hazır kaçak alkol, çok sayıda boş alkol şişesi, çok sayıda şişe paketlemeye yarayan sahte bandrol, sticker ve kapak ele geçirildi.

Ünlülerin yılbaşı programları belli oldu Haber

Ünlülerin yılbaşı programları belli oldu

Yılbaşının 3 günlük tatil fırsatı sunması nedeniyle, bu yıl Kıbrıs ve Antalya'daki oteller olmak üzere termal ve kayak otellerde ünlü sanatçıların sahne alacağı konserli programlar hazırlandı. Yılbaşı tatili, 29 Aralık Cuma günü mesai bitiminden itibaren başlıyor. Bazı oteller, 29 Aralık gecesi için de ünlü isimlerin sahne alacağı konser programları yaptı. YILBAŞI GALASI Birbirinden ünlü isimlerin konserleri ile hazırlanan yeni yıl gala programlarının dışında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Akdeniz ve Ege sahilleri başta olmak üzere kayak merkezleri ve termal tesislerde canlı müzik, dans ve dansöz şovları, yeni yıl çekilişi ve özel yemek mönülerinden oluşan yılbaşı özel gala programları hazırlandı. TARKAN KKTC'DE Konser programlarının en yoğun olduğu KKTC'de, Tarkan 31 Aralık yılbaşı gecesi, Bafra'da bir otelde konser verecek. Tarkan'ın sahneye çıkacağı otelde, 31 Aralık 2023 gecesini kapsayan herhangi bir tarih aralığında yapılacak rezervasyonlarda, minimum 2 ya da 3 gece konaklama yapılması gerekiyor. Konser, konaklama ücretine dahil ve Tarkan, saat 23.50'ye kadar sahnede kalacak. Tarkan'ın yanı sıra Bafra'daki otellerde Derya Uluğ, Emre Altuğ ve İrem Derici konserleri de olacak. Girne'de Gökhan Tepe, Ebru Gündeş, Tan Taşçı, Sıla, Niran Ünsal ve Özcan Deniz, Gazimağusa'da Gülden ve Melek Mosso, Lefkoşa'da ise Fedon konser verecek. DİĞER ÜNLÜLER Antalya'nın turizm merkezi Belek'te Özcan Deniz, Ebru Gündeş ve Gökhan Tepe, Kemer'de Sibel Can, Volkan Konak, Erol Evgin, Fatih Erkoç ve Karsu, Lara'da Nez ve Tayfun, Kundu'da Burak Yeter, Bülent Serttaş ve Işın Karaca sahneye çıkacak. Afyonkarahisar'daki termal otellerde Cenk Eren, Ahmet Selçuk İlkan, Bendeniz, Ferman Toprak, Deniz Seki, Yılmaz Morgül ve Cengiz Kurtoğlu, Mersin'de Ümit Besen ve Ozan Orhon, Çeşme'de Simge Sağın, Sapanca'da Hülya Avşar ve Ferhat Göçer, Kars- Sarıkamış'taki kayak otellerinde Merve Özbey ve Sinan Güleryüz, Bolu-Abant'ta ise Rober Hatemo ve Zara konserleri olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.