Hava Durumu

#Yilmaz

Yeni Marmara Gazetesi - Yilmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yilmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Spor Kenti o ilçede yeni Naim'ler yetişiyor Haber

Spor Kenti o ilçede yeni Naim'ler yetişiyor

Yıldırım’ın ‘spor kenti’ kimliğini güçlendirecek çalışmaları hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, ilçede sporu yaygınlaştırmak ve tabana yaymak için süratle çalışmalarını sürdürüyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 365 gün boyunca çocukların ve gençlerin sporla buluştuğu Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni ziyaret ederek tesiste eğitim gören sporcularla bir araya geldi. 34 bin metrekarelik alanda karateden taekwondoya, güreşten masa tenisine, cimnastikten yüzmeye 12 farklı branşta hizmet veren Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yeni ‘Naim’lerin yetişmesine öncülük ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’ınspor kenti kimliğini güçlendiren hizmetlerimiz meyveleri veriyor. Başta Bursa’nın en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi olmak üzere ilçemize birçok spor kompleksi kazandırdık. Yıldırım’ı katıldıkları müsabakalarda temsil eden evlatlarımız 4,5 yılda 3 bin 400 madalya ve 197 kupa kazandı. Yıldırım Belediyesi olarak, 2023 yılı itibariyle lisanslı sporcu sayımız 4 bin 16’ya ulaştı. Birçok sporcumuzu milli takıma gönderdik. Geride bıraktığımız 4,5 yılda; 20 branşta yaz ve kış spor okullarında 162 bin 613 çocuğumuza, kadın spor merkezlerinde 49 bin 660 kadınımıza, sosyal sorumluluk projelerinde 31 bin 889 çocuğumuza, özel bakıma ihtiyacı olan bin 311 çocuğumuza toplamda ise 245 bin 473 vatandaşımıza spor ve eğitim hizmeti verdik” dedi. Özel bakıma ihtiyacı ola bireylere birebir hocalar eşliğinde sportif beceriler kazandırıldığını söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak 2019’dan bu yana bin 311 özel çocuğumuzun hayatına dokunduk. 4 hocamızın verdiği birebir özel temel beceri dersleri ile şu anda 66 çocuğumuzun eğitimleri devam ediyor. 3 ay boyunca, evlatlarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi için birebir hocalar eşliğinde başlayan eğitimlerde, verilen genel spor becerilerinin derslerinin ardından, yeteneklerine göre çocuklarımız gruplara ayrılıyor ve takımlar halinde müsabakalara hazırlanıyor” diye konuştu.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Yılmaz İmenç: “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız” Haber

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Yılmaz İmenç: “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız”

Şehit Erhan Öztürk parkında bulunan ağaç, çiçek ve bitkilerin yok olmasına en sert ve tek tepki Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yılmaz İmenç’ten geldi. İmenç, yapmış olduğu açıklamada; “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız” diyerek belediyeye tepki gösterdi. Park içerisinde bulunan havuzunda rezilliğe değinen İmenç, mevcut halinin tehlike arz ettiğini de sözlerine ekledi. Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yılmaz İmenç, açıklamasında; “Bu yaz oldukça sıcak geçmekte. Özellikle geçtiğimiz hafta havalar çok sıcaktı. Belediye görevlileri bu yaz sokaktaki ağaç, çiçek ve bitkileri sulamıyor. Sulanmayan ağaçlar bir bir kurumaya başladı. Muhtemelen bu ağaçlar kuruyup gidecek. Yazık değil midir? Bir ağaç kaç yılda yetişiyor, büyüyor” diyerek ağaçların sıcak yaz günlerinde sulanmamasına tepki gösterdi. İMENÇ: “ARTIK BU KENTİN SORUNLARINI GÖRÜN” Başkan İmenç; “Bu sorun yılladır devam ediyor. Orhangazi beton şehir haline geldi. Doğal alanlarımız ne yazık ki bakımsızlıktan yok oluyor. İznik Gölü gibi devasa bir hazinemiz var ama etrafı bomboş. Bu kent neden yeşilliğe karşı ya da yeşil alanlar için neden çalışma yürütmüyor. Kentteki ağaçların kökleri çöplerle dolu ve susuzluktan kurumuş durumda kaderlerine terk edilmiş. Yetkililerin artık bunu görmeleri lazım. Yeşilliği olmayan bir şehir ölüme mahkumdur. Orhangazi’de ölüme mahkûm bir şehir konumunda. Artık bu şehrin sorunları değil, güzel işleri konuşulsun. Bir kez daha yetkililere çağrı da bulunuyoruz. Artık bu kentin sorunlarını görün” dedi.  

Başkan Yılmaz, kar mesaisi yapan ekibe tatlı ikram etti Haber

Başkan Yılmaz, kar mesaisi yapan ekibe tatlı ikram etti

Yıldırım Belediyesi, ülke genelinde etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte sokak, hastane, okul, ibadethane ve kamu kurumlarının çevresinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken Yıldırım İletişim Merkezi’ne vatandaştan gelen taleplere de anında müdahale ediyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüren kar küreme ekiplerini ziyaret edip istişarelerde bulundu. Yılmaz, devam eden kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için 7-24 sahada kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren ekibe tatlı ikram ederek yüzlerini güldürdü. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “2 greyder, 2 adet kar küreme, 6 tuzlama aracı, 2 tuz yükleme iş makinesi, 6 tuzlama robotu, 10 açık kasa kamyonet, 24 araç ve 230 personel ile Yıldırımlılarınolumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için7-24 hizmet veriyoruz. Kar yağışının sebep olabileceği buzlanmalara ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı bütün önlemlerimizi aldık” dedi. Ekiplerin karla mücadelesine vatandaşların da kendi önlemlerini alarak yardımcı olması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz “Ekiplerimiz vatandaşlarımız için durmaksızın çalışırken, hemşehrilerimizin de kar lastiklerini takmalarını ve mutlaka yanlarında zincirleri olmadan yola çıkmamalarını rica ediyorum. Hem kendileri hem de sevdikleri için bütün vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Yıldırım Belediyesi İletişim Merkezi’nin 444 16 02 numaralı telefonuna iletebilirler” ifadelerini kullandı.

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu teknoloji bağımlısı olmayı reddediyor Haber

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu teknoloji bağımlısı olmayı reddediyor

Teknoloji bağımlılığı, günümüzün en büyük problemlerinden biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık sonucunda, evlere kapanmak zorunda kalan herkes teknolojik aletlerle baş başa kaldı. Bu durum bağımlılığın derecesini daha da artırdı. Özellikle çocuklar dersti, arkadaşlarla görüşmeydi, ödevlerdi, dış dünya ile iletişimdi derken tüm zamanını ekran karşısında geçirir oldu. Ancak bu bağımlılığın günümüz çocuklarının yaşamlarını nasıl etkilediğine dikkat etmeli ve sonuçlardan da tüm dünyanın sorumlu olduğunu unutmamalıyız. Osmangazi İlçesi’nde bulunan Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 “Teen Thinkers” adlı proje, tam bu noktaya dikkatleri çekiyor. Teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerindeki etkisi ve onların yaşamlarında nelere mal olacağından bahsediyor ve çözümü de sunuyor. Türkiye, Polonya, Letonya, Romanya ve Slovakya ortaklığındaki projede öğretmenler, yenilikçi öğretim yöntemleriyle ders işleyerek öğrencileri teknoloji bağımlısı olmaktan uzaklaştırıp teknolojinin yalnızca yararlı olan yönlerinden faydalanan bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. 25-29 Ekim tarihlerinde projenin ilk öğrenme öğretme faaliyetini Bursa’da gerçekleştiren proje ortaklarından her biri, farklı yenilikçi öğretim metodunu uygularken Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu, son yıllarda dünyada dikkatleri üzerine çeken “p4c” yöntemini kullanarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Kadir Çüçen, Dr. Elif Nuyan ve Arzu Hasançebi’nin de katılımıyla tüm ortaklar eğitimlerini tamamlayarak uygulamalarına başladılar.

BAŞKAN YILMAZ ‘CAN DOSTU’ SAHİPLENDİRDİ Haber

BAŞKAN YILMAZ ‘CAN DOSTU’ SAHİPLENDİRDİ

Yıldırım Belediyesi, sevimli dostlara şefkat elini uzatmayı ihmal etmiyor. İlçedeki sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve tedavisi için yoğun çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi’nde Başkan Oktay Yılmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde barınma, beslenme ve tedavileri sağlanan can dostlarıyla bir araya geldi. Çocukların hayvan sevgisi ve şefkati ile yetişmesini önemseyen Başkan Yılmaz, ziyarete gelen minik hayvanseverlere merkezi gezdirdi. Yaşamını renklendirecek bir dost edinmek isteyen ilçe sakini Şirin Akdemir’e sevimli bir kedi hediye eden Başkan Yılmaz, hayvanlara mama desteğinde bulunmak için Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelen Mesafe Koleji’nin eğitimcileri ile sohbet etti. Başkan Yılmaz, hayvan sevgisi ile kendilerine yaşamlarını renklendirecek bir dost edinen Şirin hanım ve ailesi ile sokak hayvanları için mama desteğinde bulunan Mesafe Koleji eğitimcilerine hassasiyetleri için teşekkür etti. 11 BİNDEN FAZLA CANLIYA DESTEK Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesi ile Cumalıkızık’taki Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimizi ziyaret ettik. Göreve geldiğimizden bu yana 11 binin üzerinde sokak hayvanımızı merkezimizde misafir ederek onları tedavi ettik. Antiparaziter aşı ve kısırlaştırma çalışmaları gerçekleştirdik. Bine yakın sevimli dostumuzu da sahiplendirdik. Çocuklarımıza hayvanları sevdirmek adına da öğrencilerimizi burada misafir ediyoruz. Bugüne kadar 42 okulun öğrencilerini merkezimizde ağırladık. Özellikle sokak hayvanlarının pandemi sürecinde beslenme noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığına şahit olduk. Sokak hayvanlarının mama ile buluşabilmesi için ilçemizin çeşitli noktalarına beslenme odakları yerleştiriyoruz” dedi. ÇAKIL, YUVASINA KAVUŞTU Merkezde gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın ve hayvanseverlerle bir araya gelerek kendilerine bir can dostu edindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bugün burada bir güzelliğe de şahitlik ettik. Hayvan barınağımıza ziyarete gelen çocuklarımıza merkezimizi gezdirdik, çalışmalarımızı anlattık. Ayrıca kendilerine bir can dostu edinmeye gelen ailemizle bir araya geldik. Çakıl isimli kedimizi yeni yuvasına kavuşması için Şirin Hanım’a teslim ettik. Buradaki sevimli canlılarımız, hayatlarını renklendirecekleri dostlarını bekliyor. Bu vesile ile satın almak yerinde tüm hemşehrilerimizi merkezimizi ziyaret ederek sevimli dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR Haber

BAŞKAN YILMAZ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Sonkaya ve Şişman âilelerinin kapılarını çaldı. İlk durağı Yavuzselim Mahallesi’nde ikamet eden, kas hastası 17 yaşındaki Muhammed ve 15 yaşındaki Burak Sonkaya kardeşler olan Başkan Yılmaz, âile fertleriyle uzun süre sohbet etti. Âile sakinleri de evlerinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duydukları Başkan Yılmaz’a kendilerine vakit ayırıp dertlerini dinlediği için teşekkür etti. Engelli evlatlarını fedakârca yetiştiren anne ve babaları tebrik eden Oktay Yılmaz, 'Aile içerisinde anne-babaların engelli evlatlarıyla birbirine olan bağlılıkları bize, hayata yeniden sımsıkı sarılmamız, mutlu olmamız için ne kadar fazla sebep olduğu gösteriyor. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Kendilerini evlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet ediyor, özel günlerinde yanlarında bulunarak yalnız olmadıklarını gösteriyoruz. Bizlerin şehr-ül emîn, yani şehrin idarecisi olarak engelleri kaldırmak gibi sorumluluklarımız var. Bu noktada sizler için yapabileceğimiz bir şey varsa her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Rabbim sizlere hayırlı, uzun ömürler versin' diye konuştu. Başkan Yılmaz’ın sonraki durağı ise 74 yaşındaki Hayrettin ile 68 yaşındaki Güler Şişman çifti oldu. Karşılarında Başkan Oktay Yılmaz’ı gören Şişman çifti mutluluklarını gizleyemezken, kendilerini unutmayan başkana teşekkür etti. Şişman âilesi ile yakından ilgilenerek onların dertlerini dinleyen Oktay Yılmaz, güler yüzlü ve sıcak misafirperverliklerinden dolayı Şişman çiftine teşekkür etti.

‘YILMAZ  'ORTAY PAYDAMIZ YILDIRIM' Haber

‘YILMAZ 'ORTAY PAYDAMIZ YILDIRIM'

MHP İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, Başkan Oktay Yılmaz, ‘hayırlı olsun’ temennîsinde bulunarak, görevine yeniden seçilen ilçe yönetimini tebrik etti. Cumhur İttifakı olarak ortak akıl ve istişare kültürünü sürdürerek milletin ve devletin yararına çalışmalar yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 'Oluşan birlik ve beraberlik ortamını, gönül birlikteliği halinde sürdürüyoruz. Yıldırım ortak paydasında, hep birlikte bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada istişare kültürüne dayanarak yol alacağız. Bu güzel şehri en iyi şekilde geleceğe taşımak için ortak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölgemizde görüyoruz ki Cumhur İttifakının güçlü kalması, Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi birilerini rahatsız ediyor. Türkiye’ de bu medeniyetle, vahşi batıyla mücadele edecek en güçlü ülke. İslam ülkeleri arasında da Türkiye gibi yardımsever, elini her tarafa açacak ve mazlumlarında beklentisi olan başka bir ülke yok. Bu bizim hem yükümüzü ağırlaştırıyor hem de sorumluluğumuzu arttırıyor. Ben Sayın Halil İbrahim Bozkurt ve değerli yönetimini tekrardan tebrik ederek, bu sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu. İlçede yapılan hizmetler ve yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, 'Göreve geldiğimiz ilk günden beri şehrin en büyük problemlerinden biri olan imar problemini çözmek adına hem bizim bürokratlarımız, hem Büyükşehir Belediyemizin bürokratları, hem de Bakanlığımızın bürokratlarıyla bir tasarı hazırladık. Gökdere bölgesine Büyükşehir Belediyemizle bir aktivite köyü kuruyoruz. Kaplıkaya Câzibe Merkezimizin üzerinde kalan bölgeyi yeniden değerlendiriyoruz.658 bin nüfuslu Yıldırım ilçemize 658 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız. 75. Yıl Mahallemizde kent parkımızın çalışmalarına başladık. Balaban’daki mesire alanı çalışmalarımızda ise sona yaklaştık. Öte yandan Mevlana Mahallemizde 7. etap olarak adlandırdığımız bölgede Türkiye’ye örnek olacak ve Bursa’nın tarihi kimliğine de uyumlu olacak bir kentsel dönüşüm projesi hazırladık. İnşallah Bursa’da örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hep birlikte yakın zamanda gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ MİNİK KIZIYLA İSTİKLAL MARŞI OKUDU Haber

BAŞKAN YILMAZ MİNİK KIZIYLA İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Koronavirüs salgınının neden olduğu olumsuzluklar nedeniyle, 23 Nisan 1920 günü açılışı gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ertelenirken, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kızı Hümeyra ile birlikte Türk Milleti’nin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşı’nı okuyarak evinin pencerelerini Türk Bayraklarıyla süsledi. İlkokul öğrencisi olan Hümeyra, İstiklal Marşı’nın 10 kıtalık şiirini okurken Başkan Yılmaz da kendisine eşlik etti. Kızı Hümeyra ile birlikte İstiklal Marşı’nı seslendiren Başkan Yılmaz, daha sonra evinin penceresini Türk Bayraklarıyla donattı. ‘ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ’ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kıymetli hemşehrilerim, sevgili çocuklar atalarımızın bizlere Türkiye gibi güçlü, büyük ve güzel bir emaneti var. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu emanetin bizlere ulaşmasını canlarıyla ve kanlarıyla ödeyen şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle yeryüzündeki tüm çocukların açlıktan, şiddetten ve her türlü korkudan kurtulacağı bir dünya temenni ediyorum. Evde kalın, sağlıcakla kalın” diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.