Hava Durumu

#Yollar

Yeni Marmara Gazetesi - Yollar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yollar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Osmangazi’de bozulan yollar asfaltla yenileniyor Haber

Osmangazi’de bozulan yollar asfaltla yenileniyor

İlçenin 136 mahallesinin tamamında yılın 12 ayı eskiyen ve bozulan yolların bakım ve onarım çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Dumlupınar Mahallesi ile Nilüferköy Mahallesindeki bazı sokak ve caddelerde bozulan zeminlere asfalt yama yaptı. Yaya ve araç trafiğini daha rahat ve güvenli hale getirmek için ulaşım alt yapısına büyük önem verdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehre yeni yollar kazandırmanın yanı sıra, mevcut yollarda da bozulan zeminlerin ekipler tarafından yenilendiğini söyledi. Osmangazi Belediyesi olarak, ilçede rahat ve konforlu bir ulaşım için ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yol medeniyettir düstûruyla çalışıyor, ilçemizde ulaşımı daha rahat ve konforlu hâle getirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, hava şartlarına bağlı olarak yılın 12 ayı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bir yandan yeni yollar açıyoruz, bir yandan mevcut yollarda iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun için de, her yıl bütçemizden ciddi bir kaynak ayırıyoruz. Sokak ve caddelerimizin daha güzel ve ulaşılabilir olması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Osmangazi’nin merkezden en ücra noktasına kadar en ufak bir yol ve asfalt sıkıntısı kalmayana dek bu çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Yollar sıcak asfaltla kaplanıyor Haber

Yollar sıcak asfaltla kaplanıyor

Osmangazi’nin, son yıllarda plânlı yapılaşmasıyla dikkat çeken mahallelerinden biri olan Yenibağlar’da cadde ve sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bordür, kaldırım çalışmaları tamamlanan Yenibağlar Mahallesi Taşdemir Sokak ve civarı ilk kez sıcak asfaltla buluştu. Alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından plânlı yapılaşması, yaya kaldırımları, refüj ve çevre düzenlemeleriyle birlikte modern bir görünüme kavuşan bölgede yürütülen çalışmalarla, yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki yol sıcak asfaltla kaplanacak. Ulaşım yatırımlarına çok ciddi kaynak ayırdıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçenin 136 mahallesinde mevcut yolları yenileme çalışmalarının yanı sıra, yeni imar yolları açarak araç ve yaya trafiğini rahatlatacak ciddi ulaşım yatırımları yapıyoruz. Yaz ayları, bizler için yol açma, yenileme ve asfalt çalışmalarının yoğunlaştığı aylar. Sıcak havalarla birlikte, bir yandan mevcut yollarımızı yeniliyoruz, bir yandan da yeni yollar açıyoruz. Hamitler ve Yenibağlar mahallelerimiz, Osmangazi’nin plânlı yapılaşmasıyla dikkat çeken bölgeleri. Geçtiğimiz ay, Hamitler Mahallesi 1. Albayrak sokak ve civarındaki 15 sokakta yürüttüğümüz asfalt kaplama çalışmalarını tamamladık. Bu sokakların devamı niteliğinde olan Yenibağlar Mahallesi Taşdemir sokak, 1. İleri sokak, Şehit Er Akın Koşar sokak ve 3. Avcı sokakta asfalt kaplama çalışması yapıyoruz. Yenibağlar mahallemizde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda 2 bin tondan fazla sıcak asfalt kullanılacak” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.