Hava Durumu

#Yüzü

Yeni Marmara Gazetesi - Yüzü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yüzü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım’da ramazanın güldüren yüzü Haber

Yıldırım’da ramazanın güldüren yüzü

Yıldırım Belediyesi ramazan etkinlikleri birbirinden önemli konukları Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Ramazan ayının manevi atmosferini bir arada yaşamak isteyen vatandaşların ilk tercihi olan Barış Manço Kültür Merkezi, ramazan ayı boyunca 7’den 70’e her yaştan vatandaşları düzenlenen programlarla kucaklayacak. Şair Nurullah Genç’ten sonra Hüseyin Goncagül ve ekibinin sahne aldığı Barış Manço Kültür Merkezi’nde, eğlendirerek öğreten Goncagül ve ekibi Yıldırımlı minikler tarafından büyük ilgi gördü. Hüseyin Goncagül ve ekibi, iyilik ve bereket ayı ramazanın neşesi oldu. Ünlü oyuncu ve ekibi, orta oyunundan meddahlığa geleneksel Türk Tiyatrosu’nun birbirinden renkli ve eğlenceli oyunlarıyla Barış Manço’yu dolduran vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Doğaçlama olarak sahnelenen tuluat örnekleriyle sanatseverleri gülmekten kırıp geçiren Goncagül vatandaşların ilgi odağı oldu. Hüseyin Goncagül ve ekibi, Yıldırımlı miniklerden tam not aldı. Ramazan ayı boyunca Yıldırımlı vatandaşlar için birbirinden güzel programlar hazırladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bir ay boyunca söyleşiler, konserler, tiyatrolar, meddah gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunu gibi etkinliklerle; her yaştan hemşehrimizin yaşamına dokunacağız. Tabi ramazan takvimimizi oluştururken evlatlarımızı da unutmadık. Hüseyin Goncagül ve ekibini çocuklarımız için hazırlanıp sunulan ‘Ramazan Geldi Hoş Geldi’ gösterisi ile ilçemizde misafir ettik. Önümüzdeki günlerde de farklı programlarla evlatlarımızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Bu yıl çiftçinin yüzü gülecek Haber

Bu yıl çiftçinin yüzü gülecek

Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını tek başına karşılayan Karacabey’de hasat sürüyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘kırmızı elmas’ olarak tabir ettiği salçalık domates hasadının sürdüğü tarlada incelemelerde bulundu. Ali Özkan, üretici ve satıcılarla bir araya geldiği incelemelerde, çeşitli konuları değerlendirme imkânı buldu. Çiftçiler, domates fiyatlarının 90 kuruş ile 1 lira arasında gezdiğine, biber fiyatlarının ise 2 ila 2,5 lira arası değiştiğine dikkat çekti. Üreticiler, Karacabey ve bölge çiftçisinin bu yıl büyük mutluluk yaşadığına değinerek, “Talep çok, talebe yetişemiyoruz. Fiyatlar bu sene beklenenin üstündeydi. Günümüz şartları için memnuniyet verici” ifadelerine yer verdi. Çiftçinin yüzü gülecek Başkan Ali Özkan ise yaptığı açıklamada,“Karacabey’in verimli topraklarında salçalık domates tarlasında hasat vaktindeyiz. Çalışmaları inceliyoruz. Salçalık domates, Karacabey için en önemli üretim kaynağı. ‘Kırmızı elmas’ olarak bilinen salçalık domates, bu yıl inşallah çiftçimizin yüzünü güldürecek. Salça fabrikalarına taahhütlü olarak ekilen ürünün kilo fiyatı 65 kuruş. Bununla birlikte serbest piyasada, rampalarda 95 kuruş civarında. Bu açıdan bakıldığında, bilhassa açığa ekim diye tabir edilen sistemi uygulayan çiftçilerimiz, bu fiyatlardan çok memnun. Geçen yıl bazı sıkıntılar yaşanmıştı ve Türk Şeker Fabrikası devriye girerek, fiyatların dip yapmasına mani olmuştu. Ama bu yıl, Ege ve Konya’da aşırı sıcaklar sebebiyle verim düşünce, buradaki ürünler tabiri caizse kapış kapış gidiyor. Karacabey’de yaklaşık 90 bin dekarlık üretim alanımız var. Fabrikalar, ürünleri temin etmek için verdikleri salça taahhütlerini yerine getirebilmek için bu sezonu en olumlu şeklide değerlendirmeye çalışıyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Az önce ifade ettiğimiz gibi sözleşmeli fiyat 65 kuruş ve şu ânda rampada 95 kuruş arasında seyreden durum söz konusu. Bu anlamda bakıldığında domates üreticimiz bu durumdan memnun diyebiliriz” dedi.

Kafeler Sokağı esnafının yüzü gülüyor Haber

Kafeler Sokağı esnafının yüzü gülüyor

Yıldırım Belediyesi’nin, ‘kafeler sokağı’ olarak da bilinen Akdemir Sokak’ta gerçekleştirdiği renovasyon çalışmaları bölge halkı ve esnaftan tam not aldı. Tarihi Yeşil Semti’ndeki Akdemir Sokak’ın en eski esnafı olan 60 yaşındaki Süleyman Balsüzen, sokağın eski ve yeni hali arasında büyük fark olduğunu belirtti. Yaklaşık 30 yıldır Akdemir Sokak’ta ayakkabıcılık yapan Balsüzen, “Eskiden buralarda hep barakalar vardı. Manzara çok kötüydü. Esnaf arasında yer işgali nedeniyle kavgalar yaşanıyordu. Sokakta hep bir huzursuzluk vardı. Çok şükür Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz, sokağımıza yönelik çok güzel bir projeyi hayta geçirdi. Bu süreçte de bizden herhangi bir par talebi olmadı” diye konuştu. Başkan Oktay Yılmaz’ın, projenin başından sonuna kadar kendileri ile istişareler gerçekleştirdiğini belirten Süleyman Balsüzen, “Başkanımız Oktay Yılmaz, sokağımıza geldikçe bizlere taleplerimizi sordu. Bizler de birkaç kere Belediye’ye gittik. Uygulanacak projeyi bize detaylı şekilde anlattılar. Bizler de kabul ettik. Sonuç olarak ortaya çıkan proje çok kaliteli. Akdemir Sokak, Yıldırım’ın marka sokağı oldu. Belediye Başkanımız hem Bursa’ya yakışır bir sokak yaptı hem de esnafı sevindirdi. Daha ne olsun Benim işimin bereketi için bu çalışmaları yapan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Yapılan renovasyon çalışmalarıyla daha modern bir görünüme sahip olan Kafeler Sokağı’nın ilçe sakinlerinin güzel vakit geçirebilecekleri bir buluşma noktası olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bizler şehrin görünümüne katkı sağlamak için ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize değer katacak projeler açısından Kafeler Sokağı da iyi bir örnek teşkil etmekte. Ben Akdemir Sokak’taki hemşehrilerime bereketli işler diliyorum. Pandemi süreci bittiğinde kafeler sokağımız inşallah eskisinden daha hareketli şekilde hizmet vermeye devam edecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.