Hava Durumu

#Zafer

Yeni Marmara Gazetesi - Zafer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zafer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atatürk vefatının 85. yılında gururla kutlandı Haber

Atatürk vefatının 85. yılında gururla kutlandı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Alaaddinbey Hizmet Binası önünde düzenlenen törenlerde bütün çalışanlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Nilüfer Belediyesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu, meydanı dolduranlar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından da İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin henüz 15 yaşındayken kurucu liderini kaybettiğini belirterek, “O’nun kaybı Cumhuriyet’in siyasi geleceği hakkında endişeler de oluşturdu. Ama öyle sağlam temeller attı ki, nice badireler atlatsa da Cumhuriyetimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda 100 yıldır ayakta. Bu da Atatürk’ün ne kadar benzersiz ve yeri doldurulamaz, gerçek bir lider olduğunun göstergesi. Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kendisine “Başardınız Paşam” diyenlere, “asıl mücadelemiz şimdi başlıyor” diyerek Türk ulusunun aydınlanma sürecini başlattı Bize yurttaş olmayı öğretti. Özgürlüğü öğretti. Direnmeyi ve güzel günlere inanmayı öğretti” diye konuştu. Cumhuriyet’i ikinci yüzyıla taşırken, akıl ve bilimin ışığında ilerlemeye, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla kutlarken, biliyoruz ki asıl mücadelemiz henüz bitmedi. Atatürk ilkeleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi. Başkan Erdem konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla anarak bitirdi.

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu Haber

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl 100. yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğu ile kutlamalar erken başladı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sevilen şarkıcı Yusuf Güney, Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Öncesinde Dj Ali Toprak, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Karacabeylilere çaldığı şarkılar ile enerjiyi yükseltti. Ardından O Ses Türkiye yarışmasındaki performansıyla gönüllerde taht kuran Furkan Kesat, sahne performansıyla alanı dolduran insanlara müzik keyfi yaşattı. Gecede sahne alan sevilen şarkıcı Yusuf Güney, şarkılarıyla Zafer Bayramı coşkusunu zirveye çıkarttı. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserine başlayan Güney, ‘Duydun mu?’, ‘İki Romantik Deli’, ‘Sualsiz’ şarkılarını seslendirdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan teşekkür konuşmasını yaparak ünlü şarkıcıya çiçek ve hediye takdim etti. Yusuf Güney, 10. Yıl Marşı’nı seslendirdiği esnada coşku tavan yaptı. Rafet El Roman ile yapmış oldukları ‘Aşk-ı Virane’ şarkısını seslendiren şarkıcı geçmişi yad etti. Sahneye davet ettiği roman çocuklar ile roman havası oynayan şarkıcı sahne performansıyla Karacabeylileri kendisine hayran bıraktı. Sık sık dinleyiciler ile sohbet eden Yusuf Güney, doğum günü olan bir dinleyicisine imzalı albüm CD’sini hediye etti. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserini bitiren Güney, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Zafer Yolunda Işıldadılar! Zafer Partisinden İmza Kampanyası! Haber

Zafer Yolunda Işıldadılar! Zafer Partisinden İmza Kampanyası!

Geçici sığınmacıların kendi vatanlarına dönmeleri için çok sayıda imza toplayan Zafer Partililer, aynı zamanda vatandaşların derdini dinledi. Başkan Esgin; “Türklüğün nereye doğru gittiğini gören, ona göre çalışan, keskin gözlü Türkler vardır.” Ulu Türkçü Yusuf AKÇURA’nın çok sevdiğim sözündeki “keskin gözlü Türkler” tanımı, bana göre son kale Zafer Partisi çatısı altında vatan için elini taşın altına koyan Türklerdir.26 Ağustos 2021’de Kuvvayi Milliye ruhuyla kurulan Zafer Partisinde yer alan herkes, Türk Ulusunun aydınlık geleceği için çalışmaktadır. Kadını, erkeği, genci ve yaşlısı hepimiz sınırları yol geçen hanı olmayan, milli güvenlik tehdidi altında kalmayan, doktoruna, gencine, üniversitelisine sahip çıkan, bilimin ışığında aydınlık Türkiye’ye kavuşana kadar çalışmaya ant içtik.Kadınlarımizın, gençlerimizin, sığınmacılardan öyle canı yanmış ki, her imza kampanyamızda vatandaşlarımızın serzenişlerini duyuyoruz. Yüce Türk Milletinin bu sızılarını duymazdan gelmek, ancak milli hassasiyeti olmayan, şahsi ikbal ve gelecek için çalışan siyasilerin izleyeceği yoldur. Yüksek oranda genç nüfusu, öğrenci kesimi barındıran Görükle’de Zafer Partimize, Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’a inancın, güvenin tam olduğunu görmek kıvanç verici. Görükle’de bize destek olan halkımıza tekrar tekrar teşekkür ederim. Bizi daha da yüreklendirdiler. Zafere giden yol emek ister, kararlılık ister, cesaret ister. İnanın, zafer uzak değil. Hatta çok yakın. Nilüfer halkımızın da kararlılığını görmemek imkansız. Yüce Türk Ulusu, hak ettiği değeri görene kadar çalışacağız. Tanrı Türk’ü Korusun ve Yüceltsin! ” dedi.

BBP 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI Haber

BBP 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

Tarih boyunca Türklerin asla esir edilemediğini ve kıyamete kadar da edilemeyeceğinin altını  çizen Alfatlı şunları söyledi: “Anadolu topraklarının Türk Milleti’ne vatan olduğu Malazgirt Zaferi’ni kazandığımız tarihin yıl dönümünde, 26 Ağustos günü başlayıp, 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99.yılını, Nizam-ı Alem ve İ’la-yı Kelimetullah davasının şanlı sancaktarı milletimizle bir ve beraber olarak , gururla kutluyoruz. 30 Ağustos tarihi, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun, imkanlar ne kadar kısıtlı olursa olsun, esir edilemeyeceğimizin, vatanımızı teslim etmeyeceğimizin, Türk Milleti’nin hür ve bağımsız yaşama iradesinin yok edilemeyeceğinin abidevi bir ifadesi olarak, bugün karşı karşıya olduğumuz meselelere, gelecek nesillere ve dünya üzerindeki tüm mazlum milletlere ışık tutuyor.Bu irade ,azim ,karalılık ve büyük fedakarlıklarla İşgalci Emperyalist güçlere karşı Büyük Türk Milleti Zafer kazandı ise ,bu kararlılığı gösterecek uluslarda Emperyalizmin boyunduruğundan kendilerini kurtarabileceklerdir .Bu Zafer tüm dünyaya bunu göstermiş ve öğretmiştir . Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bu toprakları bize vatan yapan, İstiklal Savaşı’mızı kazanarak, ay yıldızlı al bayrağın altında hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan milletimizin kahraman evlatlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İçinde bulunduğumuz Zaferler Ayı’nın, çembere alınmaya, yok edilmeye çalışılan ,Türk İslam coğrafyası ve milletimiz için, yeni ve mutlak zaferlere vesilesi olmasını diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” Ekrem ALFATLI BBP Genel Baskan Yardımcısı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.