Hava Durumu

#Zamanı

Yeni Marmara Gazetesi - Zamanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zamanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ödül avcısı atölyede sergi zamanı Haber

Ödül avcısı atölyede sergi zamanı

Ulusal ve uluslararası alanda başarılarıyla adından söz ettiren Nilüfer Belediyesi’nin Karikatür Atölyesi’nde bir dönem daha sona erdi. 11 yılda 2 binden fazla çocuk ve gencin karikatür eğitimi aldığı atölyenin son dönem öğrencileri, çalışmalarını beğeniye sundu. Başarılı karikatürist Mehmet Kahraman’ın eğitmenliğini yaptığı Karikatür Atölyesi’ne katılan 62 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergi, Konak Kültürevi’nde izlenime açıldı. Açılışta konuşan karikatür eğitmeni Mehmet Kahraman, Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’nin başarısına dikkat çekti. Son dönemde katıldıkları yarışmalardan çeşitli derecelerde 27 ödül kazandıklarının altını çizen Kahraman, 11 yılda ulusal ve uluslararası alandaki yarışmalarda elde ettikleri ödül sayısının 300’e ulaştığını vurguladı. Atölyeye katılanların karikatür çizmenin yanında sorgulamayı, olaylara farklı açılardan bakmayı, düşünmeyi de öğrendiğini ifade eden Mehmet Kahraman, “Karikatürcü olmanın ilk şartı, eserinin herhangi bir basılı yayında yer almasıdır. Nilüfer Belediyesi de, atölye öğrencilerimizin eserlerinden oluşan “Çizginin Şakası Var” adlı karikatür albümünü çıkararak, katılımcıların eserlerini gelecek nesillere aktarıyor. Bu albümde karikatürü yer alanlara, genç karikatürcüler diyebiliriz. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu. Eğitmen Mehmet Kahraman, öğrencilere katılım belgelerini de verdi. Eğlenceli çizgilerin yanı sıra izleyenleri düşündüren çalışmaların da yer aldığı Karikatür Sergisi, 11 Mayıs tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Nilüfer'de Kent Bostanları’nda tohum alma zamanı Haber

Nilüfer'de Kent Bostanları’nda tohum alma zamanı

Ekolojik tarım koşullarında üretim yapan Nilüfer Belediyesi’nin Ürünlü Mahallesi’ndeki Kent Bostanları’nda yazlık ürünlerden tohum alma çalışmaları başladı. Kışlık ürünlerin tohum alma işlemlerini tamamlayan Kent Bostanları personeli, şimdi de domates, biber, karpuz, fasulye gibi yaz sezonu ürünlerinde tohum alma çalışması başlattı. Hasat edilen ürünlerin tohumları alındıktan sonra nem oranı azaltılıp, Tohum Kütüphanesi’nde kayıt altına alınıyor. Süreç ve çalışmalar hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları Sorumlusu Selin Bıçakcıoğlu, “Yaklaşık bir buçuk ay önce lahana, brokoli, havuç gibi kışlık sebzelerin tohumlarını aldık. Şimdi de domates, biber, mısır, karpuz, fasulye gibi ürünlerin tohumlarını alıyoruz. Sonra nem oranını düşürüp kurumaları için kavanozlarda bekletiyoruz. Kuruma işleminin ardından da bu tohumları envantere alarak Tohum Kütüphanesi’ne kaldırıyoruz" dedi. Bıçakçıoğlu, tohumların bir kısmının Tohum Kütüphanesi’nde saklandığını, bir kısmının da vatandaşlara dağıtıldığını belirterek “Nisan ayında düzenlediğimiz Tohum Takas Şenliği’nde 16 bin 500 paket tohum dağıttık. Bu tohumların bir kısmını da gelecek yıl yine biz Kent Bostanları’nda üretim için kullanacağız” diye konuştu. Nilüfer Belediyesi Tohum Kütüphanesi’nde 500’ün üzerinde tohum çeşidi olduğunu belirten Selin Bıçakcıoğlu, tohum çeşitlerinin her yıl yapılan yeni üretim denemeleri ile arttığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.