Hava Durumu

#Ziyaret

Yeni Marmara Gazetesi - Ziyaret haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ziyaret haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Antony Blinken Türkiye’de! Haber

Antony Blinken Türkiye’de!

Ankara'nın kapıları, saatlerin geç saatine rağmen önemli bir ziyaret için aralandı. Blinken ve delegasyonunu taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'nın pistine 23.58'de teker koydu. Ankara'nın gece sessizliği, Blinken'ın varışıyla birlikte diplomatik bir hareketliliğe sahne oldu. Bakan Blinken'ın karşılanışı, diplomatik protokollerin bir nebze dışında bir sahne teşkil etti; zira karşılamada genellikle bir bakanın bulunması beklenirken, bu kez Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve diğer yetkililer bu görevi üstlendi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan da havalimanında hazır bulunarak Blinken'ı Türk topraklarında selamladı. Blinken'ın ziyaretinin ajandasında ise bölgesel ve küresel öneme sahip konular var. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, özellikle Gazze'deki son durum başta olmak üzere, bölgesel meseleler ve Türkiye-ABD arasındaki ikili ilişkilerin geleceği masaya yatırılacak. Bu tür ziyaretler, iki ülke arasındaki ilişkilerin gidişatını yakından belirleyen faktörler olarak kabul ediliyor. Blinken'ınbu ziyareti, Türkiye ve ABD arasında stratejik ortaklık çerçevesinde ele alınan konuların yanı sıra, bölgesel güvenlik ve iş birliği konularında atılacak adımlar açısından büyük önem taşıyor. Ankara'nın diplomatik koridorları, bugün gerçekleştirilecek bu önemli buluşmanın detaylarını ve sonuçlarını bekleyiş içerisinde. İki müttefik arasındaki görüşmelerin, bölgesel barış ve istikrar adına yapıcı sonuçlar doğurması temennisi ise hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada yankı buluyor. HABER:NURCAN ŞENER

BADV üyelerininin ilk adresi  ''Yeşim Grup'' Haber

BADV üyelerininin ilk adresi ''Yeşim Grup''

Yeşim Grup yöneticileri ziyarette, BADV Şirketler Ağı üyelerine, ev içi şiddetin önlenmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması için şirket bünyesinde atılan adımları, geliştirdikleri politikaları ve stratejilerini aktardı. Yeşim Grup, aile içi şiddete karşı iş yerlerinde destek mekanizmaları oluşturup, kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirmek hedefiyle faaliyet gösteren BADV Şirketler Ağı üyelerini ağırladı. Ülke genelinde 100’e yakın üyesi bulunan BADV Şirketler Ağı, üye şirketlerinin ev içi şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularındaki örnek politika ve iyi uygulamalarını yerinde görmek amacıyla planladığı ziyaretlerin ilk adresi Yeşim Grup’un Bursa fabrikası oldu. Ziyarette Yeşim Grup İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim VP Behiç Gülşen, İnsan Kaynakları Müdürü Hande Kurter ile Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, BADV Şirketler Ağı heyeti ile bir araya geldi. Programda Yeşim Grup yöneticileri ev içi şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için şirket bünyesinde attıkları adımları, geliştirdikleri politikaları ve stratejileri BADV Şirketler Ağı üyelerine aktardı. Yeşim Grup bünyesinde 35 yıldır faaliyet gösteren Yeşim Kreşi de ziyaret eden BADV Şirketler Ağı heyeti, bu alandaki iyi uygulama örneklerinden birini de yerinde görme fırsatı yakaladı. Ziyarette kreşin varlığının kurum içerisindeki cinsiyet eşitliğini sağlamaya ve kadın çalışanları güçlendirmeye olan katkısı masaya yatırılırken, benzeri uygulamaların nasıl yaygınlaşabileceği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Ziyaret çerçevesinde BADV Şirketler Ağı üyeleri, Üzümcüler Global’den Eğitmen ve Danışman Burcu Üzümcüler yürütücülüğünde gerçekleşen “Şiddete Sıfır Tolerans” Vaka Atölyesi’nde şiddete maruz kalan çalışanlarla nasıl bir iletişim kurulacağına dair bilgiler aldılar, örnek bir uygulama çalışmasını hep birlikte yaptılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.