Hava Durumu

İmam Bayıldı Patlıcanın En Lezzetli Hali!

Bugün sizlerle, imamın bayıldığı efsane yemeği olan İmam Bayıldı tarifini paylaşıyoruz! Patlıcan, soğan, sarımsak, domates ve yeşil biberle hazırlanan bu lezzet, herkesi büyülüyor. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 19:53
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
İmam Bayıldı Patlıcanın En Lezzetli Hali!

Bugün sizlerle, adını duyduğunuzda bile iştahınızı kabartacak bir tarif paylaşacağız: İmam Bayıldı! Efsanelere göre, bu yemeği tadan ilk imam, lezzetinden dolayı bayılmış! Biz de bu muhteşem yemeği sizler için eğlenceli bir dille anlatacağız. Hazırsanız başlayalım!

 Malzemeler:

- 4 adet orta boy patlıcan

- 3 adet orta boy soğan

- 4 diş sarımsak

- 3 adet domates

- 2 adet yeşil biber

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- Yarım demet maydanoz

 Hazırlık Aşaması:

1. Patlıcanları Hazırlayın:

   Patlıcanları alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Ardından tuzlu suya yatırarak acısını alın. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürsün. Bu sırada mutfakta müzik açıp dans etmek serbest!

2. Sebzeleri Doğrayın:

   Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın, yeşil biberleri ise halka halka dilimleyin. Maydanozları da ince ince doğrayarak bir kenara alın.

3. İç Harcı Hazırlayın:

   Geniş bir tavaya zeytinyağının yarısını koyun ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyin. Domatesleri ve biberleri de ilave ederek karıştırın. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Bu sırada çıkan kokulara dayanmak zor olacak, kabul ediyoruz!

 Pişirme Aşaması:

1. Patlıcanları Kızartın:

 Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, iyice kurulayın. Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın ve patlıcanları her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

2. Patlıcanları Hazırlayın:

   Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin. Ortalarına uzunlamasına bir yarık açın ve hazırladığınız iç harcı bu yarıklara doldurun. Üzerine doğradığınız maydanozları serpiştirin.

3. Fırında Pişirme:

   Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından çıkan mis kokulu İmam Bayıldı'yı sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına beyaz pilav veya taze ekmek çok yakışacaktır. Unutmayın, bu yemeği yiyen herkesin bayılma ihtimali var, ama lezzetinden!

Afiyet olsun!

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.