Hava Durumu

Başkan Şadi Özdemir, Nazım Hikmet’i şiirle anımsadı

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçede bulunan Nazım Hikmet heykelinin bulunduğu banka oturarak ünlü şairin “Yaşamaya Dair” adlı şiirini seslendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2025 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2025 17:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başkan Şadi Özdemir, Nazım Hikmet’i şiirle anımsadı

Başkan Özdemir, sosyal medya hesabında paylaştığı video ile şiiri okurken, Nazım Hikmet’in anlamlı dizeleriyle hem geçmişe yolculuk yaptı hem de şairin hayatına ve mücadelesine olan saygısını bir kez daha dile getirdi.

Özdemir, paylaşımında şu duygusal ifadeleri kullandı: “Livaneli türküleriyle tanıştığımız gençlik yıllarımızda, türküler bizi şiire, şiirler de Nâzım’a götürdü… O gün bugündür okuyorum Nâzım’ı… Okudukça daha iyi anlayarak, anladıkça daha çok severek…” 

Başkan Özdemir, şair Nazım Hikmet’i, halkın ve mücadelenin şairi olarak tanımlayarak, “İyi ki doğdun Nâzım, iyi ki doğdun kavgamızın şairi” ifadeleriyle Nazım Hikmet’e olan hayranlığını dile getirdi. 

Bu anlamlı paylaşım, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Başkan Özdemir’in Nazım Hikmet’in şiirlerine olan duyduğu sevgi, şiirlerin gücünü ve toplumsal mesajlarını derinlemesine hissettirdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.