Hava Durumu

Bursa Emir Sultan Meydanı'nda ''Türk Mutfağı Haftası'' etkinlikleri

T.C. Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri Bursa'da devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursa Emir Sultan Meydanı'nda ''Türk Mutfağı Haftası'' etkinlikleri

Etkinliğin 4. günü Emir Sultan Meydanı'nda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa Tarım Orman İl Müdürü Hamit Aygül katıldı.

Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer'in konuşmalarından satır başları şöyle;

Bugünün özelliği, Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabi ile birlikte başladı. Türk Mutfağı Haftası olarak bu haftayı kutlayacağız. Artık gastronomi kültür ve turizmin en önemli kaynaklarından biri olmaya başladı. 

"HAFTAMIZIN 4 ÖNEMLİ UNSURU VAR"

Bütün bu yemeklerin malzemeler, yapılışı ve sunuluşu ile ilgili bir kimlik oluşması gerekiyordu. Bu yılki Türk Mutfağı Haftamızın dört önemli unsurlarından bir tanesi sürdürülebilirliktir. 2'ncisi atıksız olmasıdır. 3'ncüsü ise sağlıklı olmasıdır. Yediğimiz her şey kültürümüz gibi gelecek nesillere sağlıklı bir sunum için önemlidir. 4'ncü bir unsur geleneksel olmasıdır. Böyle güzel ve özel bir mekanda sizin gibi özel insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyarım.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül'ün konuşmasından satır başları şöyle;

Etkinlikler bir haftadır Bursa'nın değişik bölgelerinde gerçekleşiyor. Türk mutfak kültür Anadolu'ya antik çağlardan beri yerleşmiştir. Mutfak kültürüne Türklerin katkısı bin yılı aşan bir tarih içerisinde gerçekleşiyor. 

"DÜNYANIN EN ZENGİN MUTFAĞI"

Selçuklu ve Osmanlı gibi  medeniyetlerin katkı sağladığı mutfağımız, dünyanın en zengin mutfakları arasında yer almaktadır. Bursa, Türk mutfağının önemli bir merkezi haline gelmiştir. Kültürel mirasın korunması açısında bizde önemli çalışmalar yaparak kırsaldaki kadınlarımız için önemli çalışmalar da yapıyoruz. Hepsinin stantlarıyla burada tanışacaksınız.
Bu ürünler ilimizin tanıtımında büyük bir pay sahibidir. Coğrafi işaretli ürünlerimiz Türkiye ve Dünyadaki pek çok bölgeye ulaşmaktadır. Bakanlığımızın öncülüğün başlayan bu çalışmaya belediyelerimiz büyük bir destek sağlamaktadırlar. 

Bursa Büyükşehir Başkanvekili Fethi Yıldız'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ana kucağı ve evde bakım hizmetlerine kadar belediye başkanımız hayatın her yerinde hizmet veriyor. Her gün bir programa katılıyoruz.

"MUTFAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Güzel bir programa Bursa'da bugün ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye bereketli toprakların olduğu bir özelliğe sahip. Belediyemiz, özellikle son dönemlerde kadın kooperatifleri üzerinde çok çalışıyor. Mutfağınıza sahip çıkalım. Bursa'nın da sokaklarını gezdiğimizde yabancı markaları görüyoruz. Başımıza bir felaket geldiğinde ise yine bize değerli Türk markalarımız yanımızda oluyor.

AK Parti Bursa 28. Dönem Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in konuşmasından satır başları şöyle;

Gerçekten belediye başkanlığımız kadınlarımızın yanındalar. Pek çok proje ve çalışmalarla kadınlarımıza ve kooperatifimize destek sağlanıyor.

"ŞEFLERİMİZİN BÜYÜK KATKILARI VAR"

Kültürel değerlerimizi yansıtılmasında mutfak önemli bir değerdir. Değerli şeflerimizin de bu konuda büyük katkıları var. Dünya, Türkiye ve Bursa mutfağının tanıtılmasında çok önemli bir rol alıyorlar. Kendilerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bursa'da 7-8 kadın kooperatifi varken, şimdi sayıları 40'ları buldu. Güven ve istikrarla sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yolumuza devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.