Hava Durumu

MERHUM DR. RÜŞTÜ BURLU KONSERLE ANILDI

Bursa Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği’nin merhum Dr. Rüştü Burlu’nun anısına organize ettiği Türk Sanat Müziği Konseri yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
MERHUM DR. RÜŞTÜ BURLU KONSERLE ANILDI

HABER / FATMA ÖZTÜRK

    Bursa halkına uzun yıllar doktorluk mesleğiyle hizmet eden, aynı zamanda Bursa’ya sosyal hizmetler alanında da katkıda bulunan Dr. Rüştü Burlu bu konserle bir kez daha saygıyla anıldı. 2016 yılında yaşamını yitiren Burlu’nun anısına, Bursa Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği üyeleri koro ve solo eserlerle Türk Sanat Musikisinin seçkin eserlerini seslendirdiler.

   Uğur Mumcu Kültür Merkezinde organize edilen konserde konuşan Dernek Başkanı Rüya Sani Gundiler, merhum Dr. Rüştü Burlu’nun yaptığı hizmetleri, fotoğraf ve video gösterimle kamuoyuna bir kez daha tanıttı. Gundiler, “Eserleriyle bizlere ışık tutan, gönül dostu, değerli doktorumuz Sayın Rüştü Burlu’yu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Çocuk ve Bakım evlerinden 60 öğrencinin de misafir edildiği konsere Burlu ailesinin fertleri de katıldı. Türkiye’nin Sanat Güneşi, Bursa’nın gururu Zeki Müren’in eserlerinin de seslendirildiği konserin sunuculuğunu Sabahat Mutlu yaptı. Koro şefliğini dernek başkanı Rüya Sani Gundiler’in yaptığı konserde koro ve solo eserler seslendirildi. Konserin sonunda merhum Dr. Rüştü Burlu’nun oğlu Murat Burlu’da babasının sevdiği eserleri seslendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.