Hava Durumu

Leyla Bilginel, "Dervişlik Yolunda" Dergah Kuruyor

Ünlü oyuncu ve sunucu Leyla Bilginel, katıldığı bir programda "dervişlik yolunda" ilerlediğini ve İzmir'de orman içinde bir dergah kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 14:36
Kaynak: HANDAN EFE
Leyla Bilginel, "Dervişlik Yolunda" Dergah Kuruyor

Ünlü oyuncu ve sunucu Leyla Bilginel, katıldığı bir programda "dervişlik yolunda" ilerlediğini ve İzmir'de orman içinde bir dergah kurma hazırlığında olduğunu açıkladı. Uzun süredir doğa içinde sakin bir hayat süren Bilginel, kurduğu akademide eğitimler vererek insanlara şifa sunduğunu belirtti.

"Yarım asırlık bir çınar ağacı oldum" diyen Bilginel, hayatı boyunca sürekli bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu ifade etti. Leyla Bilginel Akademisi'nde "5 beden 5 ben" eğitimleri verdiğini söyleyen ünlü isim, hayatın farklı yönlerini keşfetmenin ve bilinen gerçekleri sorgulamanın önemine vurgu yaptı.

Bilginel, 50 yaşından sonra hizmetlerinin doğaya yöneleceğini belirterek, dergah kurma niyetinde olduğunu dile getirdi. Doğanın içinde bir yer hazırladığını söyleyen Bilginel, özellikle gençlerin dergahına ilgi göstereceğini ifade etti.

Alevi kökenli olduğunu ancak Alevilik'i bir mezhep değil yaşam felsefesi olarak gördüğünü belirten Bilginel, annesinin şifacı olduğunu ve kendi şifacılığını da bu vesileyle tanımladığını söyledi. Danışanlarına 1 saat içinde şifa bulduğunu ifade eden Bilginel, Covid-19 salgınına dair önceden uyarılarda bulunduğunu da aktardı.

Bu adımlarının yanı sıra, dergah kurma hazırlıkları içinde olan Leyla Bilginel'in, doğa ve ruhaniyet ile bütünleşen bir yaşam tarzını benimsediği görülüyor. Bu hamlesi, insanların manevi ihtiyaçlarına cevap veren ve huzur bulmalarına yardımcı olan bir merkezin varlığına duyulan ihtiyacı gösteriyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.