Hava Durumu

Suudi Modelin Kainat Güzeli İddiası Yalan Olduğu Ortaya Çıktı!

Kainat Güzellik Yarışması'nın organizatörleri, Rumy al-Qahtani'nin bu yıl düzenlenen 'Miss Universe' yarışmasında Suudi Arabistan adına yarışacağı iddiasını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 14:28
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Suudi Modelin Kainat Güzeli İddiası Yalan Olduğu Ortaya Çıktı!

Suudi Arabistanlı model Rumy Al-Qahtani, Malezya'da düzenlenen "Miss & Mrs Global Asya" güzellik yarışmasında ülkesini temsil etti ve bu, Suudi Arabistan tarihinde bir ilk olarak kaydedildi. Ancak, daha sonra yaptığı açıklamalarda Kainat Güzeli (Miss Universe) yarışmasına katılacağını duyurduğu ortaya çıktı.

Al-Qahtani, bir sosyal medya gönderisinde Malezya'daki Miss Asia International 2024 yarışmasına katılacağını ifade etmişti. Ardından, Meksika'da düzenlenecek olan Miss Universe 2024 yarışmasına da katılacağını duyurarak "Miss Universe 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyuyorum. Bu Suudi Arabistan'ın Kâinat Güzellik Yarışması'na ilk kez katılması anlamına geliyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Ancak, Miss Universe yönetimi Al-Qahtani'nin bu iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Suudi Arabistan'da herhangi bir seçim sürecinin olmaması ve böyle bir iddianın yanıltıcı olduğu belirtildi. Miss Universe sözcüsü, "Suudi Arabistan yarışmaya katılmak istiyorsa, diğer tüm adaylarla aynı seçim sürecinden geçmek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Al-Qahtani'nin bu açıklamalara yanıt vermemesiyle birlikte, dünya medyasında geniş yankı bulan bu olay, Kainat Güzeli yarışmasının önemli bir gündem maddesi haline geldi. Suudi Arabistan'ın bu yılki Kainat Güzeli Yarışması'na katılmasının onaylanmadığı belirtilirken, ülkenin talebi olması durumunda inceleme yapılacağı ifade edildi. Ancak, başvurunun onaylanması durumunda yarışmaya katılabilmesi için belirli süreçlerin tamamlanması gerekeceği vurgulandı.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.