Hava Durumu

Yeniden Vizyonda! Ahmet Kaya Filmi Hukuk Mücadelesini Aştı ve Seyirciyle Buluştu

Filmin yapımcı firması olan Erbay Yapım, hukuki mücadelelerini kazandıklarını belirterek seyircilerle buluşturmanın mutluluğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 12:34
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Yeniden Vizyonda! Ahmet Kaya Filmi Hukuk Mücadelesini Aştı ve Seyirciyle Buluştu

Ahmet Kaya'nın hayatını konu alan 'Son Şarkı Ahmet'in Türküsü' adlı film, eşi Gülten Kaya'nın açtığı dava sonucunda yayınlanmamıştı. Ancak yapımcı firma, hukuki mücadeleyi kazandıktan sonra filmi dün vizyona soktu.

16 Kasım 2000'de hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın hayatının beyazperdeye aktarıldığı 'Son Şarkı Ahmet'in Türküsü' adlı film, Gülten Kaya'nın açtığı dava nedeniyle uzun bir süre yayınlanamamıştı. Ancak, mahkemenin dava reddetmesiyle birlikte film dün vizyona girdi.

Filmin yapımcı firması olan Erbay Yapım, hukuki mücadelelerini kazandıklarını belirterek seyircilerle buluşturmanın mutluluğunu dile getirdi. Filmin yayınlanmaması için çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını ancak tüm mahkemelerin bu talepleri reddettiğini ifade ettiler.

Gülten Kaya'nın filmi engelleme çabalarına ilişkin yapımcı firma, daha önce de aleyhlerine açılan davalarda haklı bulunduklarını ve haksız kazanç elde etmek isteyenlerle mücadele ettiklerini vurguladı. Ayrıca, yapımcılar, Ahmet Kaya'nın eserlerinin tescil edilmesinde usulsüzlük yapıldığına dair raporlar üzerine ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve mahkeme tarafından haklı bulunduklarını belirtti.

Film, Ahmet Kaya'nın hayatını ve mücadelesini anlatması bakımından sanatseverlerin ilgisini çekiyor ve sinema dünyasında önemli bir yer edinmeye aday görünüyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.