Hava Durumu

Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bugün yoğun bir gündemle bir araya geliyor. Toplantıda, ekonomi başta olmak üzere diğer iç-dış gelişmeler de konuşulacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kabine bugün toplanıyor

Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, Türkiye'nin kalıcı ateşkesin sağlanması için yaptığı arabuluculuk faaliyetleri, İstanbul'da yapılan son müzakereler, dışişleri bakanlarını ve iki ülke liderlerini bir araya getirmeye yönelik diplomatik girişimler, Karadeniz'deki mayın riski gibi konu başlıkları masaya yatırılacak.

Ekonomideki son gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda; enflasyon, fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadele için atılan adımlar ile KDV indirimi denetimleri de gözden geçirilecek. Kabinede emeklilerin bayram ikramiyesinde yapılacak artış oranının da ele alınması bekleniyor. Halen bin 100 lira olan ikramiye tutarı, yüzde 36.08 olarak gerçekleşen yıl sonu enflasyonunun yansıtılması halinde yaklaşık bin 500 liraya çıkabilecek.

ERDOĞAN'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yapacağı 'Millete Sesleniş' konuşması ile Kabine gündemini kamuoyu ile paylaşacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDE FARKLI SENARYOLAR

Öte yandan Hükümet, bayramdan önce yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri, ramazan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklif ile Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Teklifler arasında emekli ikramiyesi de var. Peki emekliler için nasıl bir artış düşünülüyor? İşte detaylar...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları henüz bitirmişken, bakanlıkların acil talipleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın başladığı ortaya çıktı.

Hükümetin, ramazan ayı içinde yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı öğrenildi. Çok sayıda bakanlık, kendisi için önemli ve acil bulduğu düzenlemelerin pakete girmesi için uğraşırken, en ilgi çeken planlamanın Emekli Ikramiyesi olduğu öğrenildi.

Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor. Bunun için yasal düzenleme yapılarak, “Her yıl enflasyon oranında arttırılır” hükmünün konulması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.