Hava Durumu

AK Parti ve MHP'den Mehmet Şimşek'e Tam Destek

Ömer Çelik ve Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e Net Destek Açıklaması!

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 14:32
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
AK Parti ve MHP'den Mehmet Şimşek'e Tam Destek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'deki bir etkinlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kullandığı "yerel halk" ifadesiyle ilgili çıkan polemiklere yanıt verdi. Çelik, Mehmet Şimşek ve ekibine olan desteğin tam olduğunu belirtti. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Bakan Şimşek'e desteklerinin devam ettiğini vurguladı.

Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili kararlarımızı sizinle paylaşacağız," dedi. Bu açıklama, Bakan Şimşek'in Washington D.C.'deki Uluslararası Finans Enstitüsü'nde yaptığı konuşmadaki "yerel" ifadesi sonrasında sosyal medyada başlayan tartışmaların ardından geldi.

Bahçeli de "Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şeyi söylemek istersem doğrudan söylerim," diyerek Bakan Şimşek'e olan desteğini net bir şekilde ifade etti.

Mehmet Şimşek ise, ifadesinin "yerel yatırımcılar" anlamında olduğunu belirterek, Türkiye'de uzun süre bakanlık yapmış biri olarak milletin kendisini ve duruşunu iyi bildiğini, asla muhalefetin iddia ettiği gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. Bu açıklamalar, iki parti liderinin Şimşek ve ekibine olan güven ve desteğini pekiştiriyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.