Hava Durumu

Bahçeli'den Sert Uyarı: Kalkışma Olursa Cüret Edenlerin Başı Ezilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada, FETÖ benzeri yapılar ve kumpas iddialarına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2024 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2024 23:01
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Bahçeli'den Sert Uyarı: Kalkışma Olursa Cüret Edenlerin Başı Ezilmeli

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kalkışma yapanın başı ezilmeli" diyen Bahçeli, FETÖ benzeri yapılarla mücadelede kararlılık mesajı verdi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki kumpas iddialarına değinen Bahçeli, "Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız" dedi.

FETÖ Benzeri Yapılar ve Kumpas İddiaları

Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığın ortaya attığı kumpas iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Kumpasçılarla işimiz olamaz. Devletin içinde FETÖVARİ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayrimeşru hiyerarşik sistem kuran, pozisyon mücadelelerine girişen, nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez" ifadelerini kullanan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurguladı ve kalkışmaya cüret edenlerin başının ezilmesi gerektiğini belirtti.

Ayhan Bora Kaplan Davası

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması hakkında da konuşan Bahçeli, "Çok sağlıklı, dürüst, ahlaklı ve milli şuura dayalı şekilde yakından takip ediyorum" dedi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in dört polisi "siyasilere kumpas kurmakla" suçlaması üzerine derinleşen soruşturmada, Bahçeli'nin açıklamaları dikkat çekti.

Seçim Sonuçları ve MHP'nin Başarısı

Seçim sonuçlarına da değinen Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin sonuçları açıkladığını belirterek, partilerinin aldığı oyun sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmesinin il meclis üyeliği seçimleriyle yapılabileceğini ifade etti. MHP'nin il genel meclis üyeliğinde yüzde 16,64 oy aldığını belirten Bahçeli, "MHP'yi yüzde 1,65 ile tartıya çıkarmak aymazlık olduğu kadar karanlık bir niyettir" dedi. MHP'nin Türkiye çapında müstesna bir sonuç aldığını ve milletin hükmünü verdiğini vurguladı.

Yumuşama Çağrıları ve Türkiye'nin Geleceği

Bahçeli, Türkiye'nin seçimlerin yüksek gerilimli atmosferinden uzaklaşması gerektiğini belirterek, yumuşama çağrılarının sözde kalmaması gerektiğini söyledi. Türkiye ve Türk Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın milli hedefleri olduğunu vurgulayan Bahçeli, ülkenin dipsiz tartışmalardan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Kobani Kararları ve Devlete Sadakat

Kobani olaylarıyla ilgili yargı kararlarına da değinen Bahçeli, "Türk hükümetini ortadan kaldırmaya hoşgörüyle bakmak, yargıyı işlevsiz hale sokmanın hesabını yapmak tükeniş ve altüst oluş demektir" dedi. 6-8 Ekim olaylarını azmettirenlerin cezalandırılmasına karşı gelmenin devlete ve millete hakaret olduğunu belirten Bahçeli, kutuplaşmayı besleyenlerin belli olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin açıklamaları, MHP'nin FETÖ benzeri yapılarla ve kumpaslarla mücadelede kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Kızılcahamam kampında yapılan bu sert uyarılar, Türkiye'deki siyasi gündemi derinden etkileyecek nitelikte.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.