Hava Durumu

Bakan Yerlikaya Duyurdu: Polis ve Jandarmanın Yakasında Canlı Kamera Olacak

Bakan Yerlikaya, artık polis veya jandarmanın herhangi bir kişiyi durdurduğunda canlı yayın yapabilen kameraların bulunacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 20:59
Kaynak: İHA
Bakan Yerlikaya Duyurdu: Polis ve Jandarmanın Yakasında Canlı Kamera Olacak

Tekirdağ'da yapılan bir etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bütün jandarma ve polis devriyelerinde ASELSAN tarafından geliştirilen yüz tanıma kamera sistemlerinin olacağını duyurdu. Bakan Yerlikaya, artık polis veya jandarmanın herhangi bir kişiyi durdurduğunda canlı yayın yapabilen kameraların bulunacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Sakın ha sakın ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz’ demeyin. O da aynı sizin güzel gülümsemeniz gibi gülecek. Çünkü kendini de kamera kaydediyor. Kamera hem polisimi, hem jandarmamı hem sizi kaydediyor. Aynı zamanda biz arzu edersek, bakanlıktaki GAMER Merkezinde bile ben canlı izleyebiliyorum. Yani devriye yaparken orada sizi durdurup ya da gelen araçlarla ilgili her şeyi biz canlı olarak izleyebiliyoruz hatta onunla konuşabiliyoruz. Dolayısıyla siz siz olun durdurulduğunuzda ‘İyi günler’ deyin başka bir şey demeyin" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, terörle mücadelede son evrelerde olunduğunu belirtti. İHA ve SİHA'ların verdiği güçle kırsalda gerçekleştirilen operasyonların sayısının 17 bin 757 olduğunu ve bu operasyonlar sonucunda 782 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonların sayısının 4 bin 278 olduğunu, DEAŞ operasyonlarının sayısının ise 2 bin 599 olduğunu belirtti. Son 9 ay içinde tüm terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 46 sözde üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, engellenen terör eylemlerinin sayısının 94'ü bombalı eylem olmak üzere 128 olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.