Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i Kabul Etti

Görüşme Külliye'de Gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 15:51
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kabul etti. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından duyuruldu ve saat 17.00'de başladı.

Görüşme öncesinde, iktidar kanadından Meral Akşener'e "Yeni anayasa süreci içerisinde yer alır mısınız?" teklifinin iletildiği konuşuluyordu. İddiaya göre, Akşener belirli şartlar öne sürdü ve bu şartların kabul edilmesi durumunda teklife "Evet" diyeceğini belirtti.

İYİ Parti kurultayından sonra kamuoyunda pek görünmeyen Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesine katılarak uzun süre sonra ilk kez kameralar karşısına çıktı. Bu gelişme, Akşener'in yeniden gündeme gelmesine neden oldu. İYİ Parti ile ilişkisini kesen Akşener'in, yeni dönemde devlet yönetiminde görev alabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener'i kabul etmesi, kulislerde büyük yankı uyandırdı. Yeni anayasa sürecinde Akşener'in rol alacağına dair spekülasyonlar yoğunlaştı. Bu görüşmenin, Türkiye'nin siyasi gündeminde önemli bir yer tutması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.