Hava Durumu

 Dışişleri Bakanı Fidan Ve Putin Bu Akşam Görüşecek!

Kremlin'den yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugün saat 18.00'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceği bildirildi. Fidan, BRICS toplantısına katılmak üzere Rusya'ya gitmişti ve bu ziyaret kapsamında Putin ile görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 18:09
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
 Dışişleri Bakanı Fidan Ve Putin Bu Akşam Görüşecek!

Ukrayna Savaşı ve ABD'nin Silahlandırma Kararı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'nın Azov taburuna silah yasağını kaldırma kararını "son derece olumsuz" olarak nitelendirdi. Peskov, "Ukrayna'nın aşırı milliyetçi Azov taburunu silahlandırma hamlesi, ABD'nin Rusya'ya zarar vermek için hiçbir şeyden kaçınmayacağını gösteriyor" dedi.

Belarus ile Taktik Nükleer Tatbikat

Peskov ayrıca, Avrupa'daki gerilim nedeniyle Belarus ile devam ettirdikleri taktik nükleer silah tatbikatının gerekli olduğunu belirtti. "Avrupalı güçler ve Amerika'nın düşmanca eylemleri nedeniyle kıtadaki durum daha da gergin hale geldi" dedi.

İran ile İşbirliği Anlaşması

Kremlin Sözcüsü, İran ile işbirliği anlaşması konusunda da açıklamalarda bulundu. "Çalışmalar devam ediyor ancak belirli etkinliklerin takvimi değişebilir. Tahran ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.