Hava Durumu

ABD'de 'Üçlü Salgın' Alarmı: Covid-19, Grip ve RSV Vakaları Artıyor

Türkiye'de Covid-19 ve grip salgınında yaşanan artışın yanı sıra, İspanya'nın beş bölgesinde maske takma zorunluluğu yeniden getirilirken, ABD'de de influenza (grip), Covid-19 ve solunum sinsityal virüsü (RSV) vakalarının arttığına dair uyarılar yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 13:11
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ABD'de 'Üçlü Salgın' Alarmı: Covid-19, Grip ve RSV Vakaları Artıyor

ABD'de ise uzmanlar "üçlü salgın" konusunda uyarıda bulunuyor. Kasım ayından bu yana Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda artış yaşanıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), grip vakalarının ülke çapında arttığını ve artış eğiliminin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, RSV vakalarının kasım sonunda zirve yaptığı, ancak düşüş eğiliminin yeni başladığı belirtildi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı LuisOstrosky, grip ve Covid-19 vakalarındaki artışı doğrulayarak, "İkisi de şu anda yükselişte" dedi. RSV vakalarında ise artış hızının düşmesine rağmen "istikrarın" devam ettiğini belirtti. ABD Kamu Sağlık Çalışanları Derneği'nin üst düzey yetkilisi MarcusPlescia, "Sayılar iyi görünmüyor" diyerek solunum yolu hastalıkları salgını konusundaki kaygılarını paylaştı.

Plescia, pandemi sonrası maske gibi önlemlerin yerleşik hale gelmemesini eleştirerek, insanların hasta olunca evde oturmak yerine dışarıya çıktığını ve bu durumun başkalarını da hasta edebileceğini unuttuğunu belirtti. Ayrıca, hastanelerde maske takma zorunluluğunun geri getirildiğini ve bu uygulamanın yaygınlaşmasının beklendiğini söyledi.

Üçlü salgının sağlık sisteminin çökmesine neden olabileceği endişesi taşıyan Plescia, hastanelerin yatak ve personel kapasitesinin aşılması durumunda çalışamayacak hale gelebileceğini ifade etti. İspanya'da da RSV ve Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle maske takma zorunluluğu yeniden getirilirken, bu salgınlarla mücadelede uluslararası düzeyde ciddi tedbirlerin alınması gerekliliği vurgulanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.