Hava Durumu

BTÜ’den diş iyileşme sürecini güçlendirecek yerli malzeme

Bursa Teknik Üniversitesi’nde geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında, diş tedavilerinde kullanılan ithal dental membranlara alternatif, biyouyumlu ve kontrollü ilaç salımı yapabilen yerli bir ürün hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2026 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2026 17:22
Muhabir: HANDAN EFE
BTÜ’den diş iyileşme sürecini  güçlendirecek yerli malzeme

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), diş tedavilerinde yaygın olarak kullanılan ve büyük ölçüde ithal edilen dental membranlara yönelik yerli bir ürün geliştirmek üzere çalışma başlattı. “Yönlendirilmiş Doku Rejenerasyonuna Yönelik Polimer Tabanlı Katmanlı Farmasötik Dental Membranların Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.Proje, Öğretim Görevlisi Büşra Mutlu yürütücülüğünde hazırlanırken; geliştirilecek membranın tamamen biyouyumlu olması, kontrollü biçimde bozunabilmesi ve gerektiğinde ilaç salımı yapabilmesi hedefleniyor. Çalışmayla, mevcut ithal ürünlere kıyasla daha uygun maliyetli ve çok fonksiyonlu bir alternatif ortaya konması amaçlanıyor.

BTÜ Rektörü Naci Çağlar, üniversite olarak sağlık teknolojilerinde yerli ve yenilikçi çözümler geliştirmeye önem verdiklerini belirtti. Projenin, diş sağlığı alanında dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade etti.Projede danışman olarak Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berrin Tunca yer alırken; araştırma ekibinde BTÜ’den Doç. Dr. Şeyma Duman ve Doç. Dr. Fatma Demirci ile İstinye Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kübra Tombultürk ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Çelik bulunuyor. Ayrıca Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Melis Erçelik de proje ekibinde görev alıyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.