Hava Durumu

Bursa'da Uyuz Hastalığına Yanlış Tedavi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan K.K. (54) ve eşi F.K. (76), vücutlarında ortaya çıkan kaşıntılar nedeniyle büyükbaş hayvanlarda kullanılan parazit kremini kullanınca zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 17:20
Kaynak: ELİF KUŞBEŞİK
Bursa'da Uyuz Hastalığına Yanlış Tedavi

 Orhaniye Mahallesi Yenişehir Caddesi'nde ikamet eden çift, kaşıntılarına çare bulmak amacıyla, hayvanlarda kullanılan özel bir kremi sürdüler. Ancak bu uygulama, beklenmedik sonuçlar doğurdu.

Bir süre sonra kaşıntılarının arttığını ve kusmaya başladıklarını fark eden çift, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan K.K. ve F.K., acil serviste tedaviye alındı. Hastanede yapılan tahliller sonucunda çiftin, uyuz hastalığına yakalandıkları tespit edildi. Ancak, insanlar için uygun olmayan ve yalnızca hayvanlarda kullanılması gereken bir parazit kremi kullanmaları, çiftin sağlık durumunun daha da kötüleşmesine yol açtı.

K.K. ve F.K. çiftinin sağlık durumları hakkında hastane yetkilileri, tedavi süreçlerinin devam ettiğini ve çiftin sağlık durumlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.