Hava Durumu

Burunda Oluşan Yaralara Neler İyi Gelir?

Burun bölgesindeki yaralar kişileri oldukça rahatsız edebiliyor. Özellikle soğuk hava şartlarında, maske kullanımı nedeniyle ya da burunda hassasiyet olması durumunda burun derisinde tahribat meydana gelebiliyor. Peki, bu tür burundaki yaralara ne iyi gelir?

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 22:41
Kaynak: İHA
Burunda Oluşan Yaralara Neler İyi Gelir?

Uzmanlar, burundaki yaraların iyileşmesi için hijyen ve nem dengesinin sağlanmasının önemli olduğunu belirtiyor. İlk olarak, yaranın temizlenmesi ve kurumasına izin verilmemesi gerekiyor. Bunun için ılık su ve nemlendirici kremler kullanılabilir.

Ayrıca, burundaki yara bölgesine bitkisel içerikli bir merhem sürmenin de yararlı olduğu ifade ediliyor. Örneğin, içerisinde D vitamini, yağ asitleri ve antioksidanlar bulunan avokado, sheabutter ya da balmumu içeren merhemler tercih edilebilir.

Uzmanlar, burundaki yaraların iyileşme sürecinde nemlendirici kullanımının yanı sıra, burunun aşırı kurumasını önlemek için de nemlendiricilerin faydalı olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak, burun içine yapılacak nane, mentol ya da nemlendirici spreyler de rahatlatıcı etki sağlayabilir.

Öte yandan, burundaki yaraların iyileşmesi için antibiyotik pomad ya da krem kullanımı da doktor önerisine göre tercih edilebiliyor. Ancak uzmanlar, yaranın ciddiyeti ve iyileşme süreci konusunda mutlaka uzmana danışılması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.