Hava Durumu

Down Sendromlu Çocuklar için Önemli Çağrı!

Down Sendromlu Çocuklar İçin Çağrı: Sosyal Ortam Onların Gelişiminde Anahtar!

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 00:05
Kaynak: İHA
Down Sendromlu Çocuklar için Önemli Çağrı!

Psikolog Hale Unutmaz, down sendromlu çocukların sosyal ortamlarda büyümesinin gelişimi için önemli olduğunu vurguladı.

Liv Hospital Samsun yöneticileri ve Liv Sağlıklı Yaşam ve Danışma Merkezi’nden Psikolog Hale Unutmaz, Down-ÇED ve Canik Gençlik Merkezi’nin Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Etkinlikte çocuklarla oyunlar oynayan yöneticiler, renkli anlara tanıklık etti. Psikolog Unutmaz, down sendromu hakkında bilgilendirme yaptı.

"Fazla kromozom çocuğun gelişimini negatif olarak etkileyebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, bir çocuğun gelişimi sadece genetik faktörlere bağlı değildir. Çevre ve öğrenme faktörleri de çocuğun gelişiminde çok önemli ve etkilidir” diye belirtti.

Down Sendromlu çocukların diğer çocuklardan farklı olmadığını hatırlatan Psikolog Unutmaz, "Onlar da anne, baba ve kardeşleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyarlar. Çevrelerini keşfetmek, oynamak, öğrenmek, gülmek isterler. Down Sendromlu bir çocuğun mümkün olduğunca sosyal bir ortamda büyütülmesi ve doğru eğitimsel desteği alması, gelişimi için son derece yararlıdır" dedi.

Down sendromlu çocukların gelişiminde erken destekleme programlarının önemli olduğunu vurgulayan Unutmaz, "Erken destekleme sayesinde çocuğunuz birçok şeyi daha erken öğrenebilir ve böylelikle kendisini de geliştirebilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.