Hava Durumu

Kavurucu Sıcaklar: Erkek Doğurganlığına Gölge Düşüren Tehlike!

Singapur'da yapılan bir araştırma, aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 22:25
Kaynak: AA
Kavurucu Sıcaklar: Erkek Doğurganlığına Gölge Düşüren Tehlike!

Singapur'da yapılan bir araştırma, aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Singapur Ulusal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışma, 818 erkekten alınan sperm örneklerinin incelenmesiyle bu sonuca varıldı. Araştırmada, aşırı sıcak havanın sperm sayısı ve yoğunluğu üzerinde olumsuz etkileri olduğu tespit edildi. Ayrıca, sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin hareketliliğinin azaldığı belirlendi.

Araştırmacılar, sperm örneklerini almadan önceki 90 gün boyunca aşırı sıcak havaya maruz kalan katılımcılarda düşük sperm sayısı ve azalan sperm yoğunluğu görülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler. Ayrıca, sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin daha az hareketli olduğu da çalışma sonuçları arasındaydı.

Singapur Ulusal Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Dr. Samuel Gunther, yapılan açıklamada, sıcaktan en çok etkilenen kişilerin 25 ila 35 yaşlarındaki erkekler olduğunu vurguladı. Gunther, aşırı sıcaklar ve doğurganlık arasındaki ilişkinin tropikal ülkelerde yeterince incelenmediğine dikkat çekerek, iklim değişikliğiyle birlikte havanın daha da sıcak olacağını ve bu durumun doğurganlık üzerindeki etkilerinin artabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.