Hava Durumu

Maden suyuna dikkat! Tüketim şekli sağlığınızı tehlikeye atabilir!

Pek çoğumuz sağlıklı ve doğal bir içecek olduğu için maden suyunu sıklıkla tüketiyoruz. Ancak yeni araştırmalar, maden suyunun yanlış tüketilmesi durumunda faydalarını tamamen kaybedebileceğini ortaya koyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 23:01
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Maden suyuna dikkat! Tüketim şekli sağlığınızı tehlikeye atabilir!

Bilim insanları, maden sularının doğrudan bardağa dökülmesi halinde içeriğindeki faydaları yok olduğunu açıklıyor. Çünkü bardağa dökülen maden suyu köpürmeye ve içindeki karbondioksit gazının açığa çıkmasına neden oluyor. Bu durum, maden suyunun besin değerlerinin kaybedilmesine yol açıyor.

Uzmanlar, maden suyunun en doğru tüketim şeklinin, orijinal cam şişesinde içmek olduğunu belirtiyor. Şişede tüketilen maden suyu, içerisindeki mineral ve vitaminleri tam olarak koruyabiliyor. Böylece maden suyunun tüm faydaları da korunmuş oluyor.

Maden sularının sağlık üzerindeki olumlu etkileri arasında; böbrek ve idrar yollarını koruması, enfeksiyonların atılmasına yardımcı olması, metabolizma hızını artırması ve bağırsak düzenini sağlaması yer alıyor. Ancak tüm bu faydaların ortadan kalkmaması için maden suyunun doğru şekilde tüketilmesi şart.

Uzmanlar, günde 1-2 cam maden suyu tüketiminin sağlık için yeterli olacağını ve aşırıya kaçılmaması gerektiğini de vurguluyor. Böylece hem maden suyunun faydalarından yararlanılabilir hem de olası zararlarından korunulabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.