Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısına ilk yorum

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 23:10
Kaynak: İHA
Erdoğan'dan ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısına ilk yorum

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırıları "Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesi" olarak nitelendirdi ve orantısız bir güç kullanımı olarak değerlendirdi. Husilerin, ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı bir savunma sergilediğini belirtti.

Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Husi isyancıların Kızıldeniz'deki saldırılarına karşı ABD ve İngiltere'nin verdiği tepkiyi eleştirdi. "Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır." dedi. İsrail-Filistin krizine de atıfta bulunarak, Amerika'nın aynı şekilde İsrail ile Filistin arasındaki çatışmada da benzer bir yaklaşım sergilediğine dikkat çekti.

Erdoğan, İran'ın bu süreçte kendini nasıl koruyacağını düşünmek zorunda olduğunu ve İngiltere'nin Amerika ile işbirliği yaparak bu süreci devam ettirdiğini ifade etti. Kızıldeniz'deki gelişmelerin uluslararası ticaret ve enerji sevkiyatı açısından önemli olduğunu belirterek, bu tür çatışmaların küresel ekonomiye olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekti.

Son olarak, Yemen'deki Husilerin ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı savunma sergilediğini ve değişik kaynaklardan bu bilgilere ulaştığını söyledi. Türkiye olarak bu tür çatışmalarda rehavete kapılmamak gerektiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Erdoğan'ın bu açıklamaları, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırıların ardından ABD ve İngiltere tarafından yapılan misilleme saldırıları sonrasında geldi. Kızıldeniz'deki saldırılar, bölgesel ve küresel güçler arasındaki gerilimi artırırken, uluslararası ticaret ve enerji sevkiyatı açısından da endişelere neden olmuştu.

HABER:FATMA ÖZTÜRK

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.