Hava Durumu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten 400 Bin Mükellef İçin Pişmanlık Çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelirlerini beyan etmeyen 400 binden fazla mükellefi tespit ettiklerini duyurdu ve bu mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 20:12
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten 400 Bin Mükellef İçin Pişmanlık Çağrısı

Beyan döneminin sona ermesiyle birlikte, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, kira, ücret ve değer artışı kazancı gibi gelirleri beyan etmeyen yüz binlerce mükellef tespit edildiğini bildirdi. Bakan Şimşek, "Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız." ifadesini kullandı.

Şimşek'in çağrısı, mükelleflere, vergi dairelerince cezai işlem başlatılmadan önce, pişmanlık hükmü çerçevesinde gerekli beyanları yapmaları ve borçlarını ödemeleri için bir fırsat sunuyor. Bu süreç, Hazır Beyan Sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilebilir, ve mükellefler vergilerini banka ya da kredi kartları ile ödeyebilirler.

Pişmanlıkla yapılan beyanlarda, vergi cezası uygulanmadan, mükellefler yalnızca asıl borçlarını ödemekle yükümlü olacaklar. Bakan Şimşek, bu imkanın, vergi disiplinini artırma ve ekonomik adaleti sağlama yönünde önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.