Hava Durumu

İmamoğlu'nun cezası istinafta onandı mı?

2019'da YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis kararının onandığı iddia edildi. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, iddialarla ilgili cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İmamoğlu'nun cezası istinafta onandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sözcü'nün haberine göre, Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını temyize taşıdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen davanın onandığına ilişkin haberler üzerine soruları yanıtlayan Kemal Polat şunları ifade etti:

"Bir gazeteci arkadaş bugün, müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis kararının istinafta onandığını yazmış. Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı son açıklamaları da bu davanın sonucuna bağlamış. İmamoğlu dosyası istinafta, henüz bir karara bağlanmadı. Bugün de ilgili mahkemenin kalemiyle konuştum, dosya sırada bekliyor. Henüz bir işlem yapılmadı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.