Hava Durumu

Meral Akşener: Millet üç kuruş maaşla geçinsin diyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, "millet üç kuruş maaşla geçinsin diyorlar" ifadesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:01
Kaynak: İHA
Meral Akşener: Millet üç kuruş maaşla geçinsin diyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle;

21 yıl boyunca milletimizin altın terini ganimet görüp hak yediler, ama doymadılar. 21 yıl boyunca toprağımızın suyunu sıkıp rant yediler, doymadılar. 21 yıl boyunca cumhuriyetimizin değerlerini birer birer satıp yediler, ama doymadılar.

Millet üç kuruş parayla geçinsin diyorlar.

21 yıl boyunca milletimizin altın terini ganimet görüp hak yediler, ama doymadılar. 21 yıl boyunca toprağımızın suyunu sıkıp rant yediler, doymadılar. 21 yıl boyunca cumhuriyetimizin değerlerini birer birer satıp yediler, ama doymadılar. 

Emeklilere, bayram ikramiyesi uygulaması, ilk kez 2018 yılında başlamıştı. İktidar onu da, bizim baskımızla aslında, vermek zorunda kalmıştı. 2018 yılında, bin lira olan, bayram ikramiyesi enflasyonun, hızlı artışına rağmen 6 yıl içinde, sadece, 2 defa artırıldı ve çıka çıka, 2000 liraya çıkartıldı. Son olarak da önümüzdeki bayramlar için yüzde 50 artışla, 3000 lira yapıldı.

Gelin şimdi, bir hesap yapalım: 3 bin lira, gerçekten bir artış mı, yoksa kayıp mı; gelin, birlikte bakalım. Mesela; 2018 yılında, bir emeklinin, bayram ikramiyesi; 217 dolara denk geliyordu... Bugün ise; artırılmış haliyle bile, 97 dolar ediyor... Yani, yarısından bile az. O da, bayrama kadar, dolar yerinde durursa.

'SUYUNU SIKIP RANT YEDİLER'

21 yıl boyunca milletimizin altın terini ganimet görüp hak yediler, ama doymadılar. 21 yıl boyunca toprağımızın suyunu sıkıp rant yediler, doymadılar. 21 yıl boyunca cumhuriyetimizin değerlerini birer birer satıp yediler, ama doymadılar.

MİLLET YOKSA SEN DE YOKSUN SAYIN ERDOĞAN

Sayın Erdoğan, bir seçim dönemi klasiği olarak; yine çıkıp, milletimizi, tehdit etmeye başladı... Geçtiğimiz gün Ordu'da, utanmadan çıkıp, dedi ki; "Bizim olmadığımız, bir büyükşehir belediyesi; Doğal gazı, nasıl getirecek? Biz varsak, doğal gaz var. Biz yoksak, doğal gaz yok." Ne diyelim, Allah akıl fikir versin.

Aynı ana muhalefet gibi; Görüyoruz ki; İktidarın da, sinirler gergin; asaplar bozuk

Malum; Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Enver Yılmaz Bey'in gördüğü, büyük ilgiden ötürü; arkadaşların psikolojileri, epey bir bozulmuş. Valla hiç kusura bakmasınlar; bozmaya devam edeceğiz.

Yalnız bu vesileyle; buradan, kendisini düzeltip; bir şeyi de, hatırlatmak istiyorum:

Asıl, millet varsa, sen varsın; millet yoksa, sen de yoksun, Sayın Erdoğan dolayısıyla, senin yokluğunda; ne Ordu, ne de Ordulu kardeşlerim, emin ol, hiçbir şey kaybetmez.

ALLAH MUHABBETLERİNİ ARTIRSIN

Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta, Sayın Erdoğan; tam 12 yıl sonra, Mısır'a gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle buluştu. 2022 Dünya Kupası'nda, Katar'da yakaladıkları, derin muhabbeti; bu sefer de, sıcak bir görüşmeyle taçlandırdılar. Ne diyelim? Allah muhabbetlerini artırsın. Biz, İYİ Parti olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, çıkarları doğrultusunda; Mısır'la ilişkilerimizin, iyileştirilmesinden; ancak ve ancak, memnun oluruz.

Ama bazı soruları da, sormamız gerekiyor: Madem bu ilişkiler, hiçbir şey olmadan, kendi kendine iyileşecekti; O zaman ülkemiz, neden 11 yıl kaybetti? Madem; "katil Sisi", "kardeşim Sisi" oluverecekti; O zaman; Doğu Akdeniz'de elimiz, neden zayıflatıldı? Mısır'la Yunanistan'ın anlaşmasına, neden alan açıldı? Madem; İhvancılar, bir kenara itilecekti; Rabia da, böylesine kolay unutulacaktı; O zaman, Mavi Vatan'daki çıkarlarımız; neden tehlikeye atıldı? Aslında, bu soruların cevapları, herkesin malumu.

Ülkemiz, tüm bu zararı; Sayın Erdoğan'ın, şahsi tercihleri, dostluk ilişkileri; yani aslında, paşa gönlü öyle istediği için yaşadı. Bu kadar basit. Biz, İYİ Parti olarak; İktidar şakşakçılarının aksine; atılan bu adımın; usta bir satranç hamlesi, veya stratejik bir planın parçası değil; reel şartların, iktidara dayattığı, bir zorunluluk olduğunu; açıkça görüyoruz.

O nedenle de; süreci, yakından takip etmeye, devam edeceğiz. Dış politikada, daha önce, nicesine şahit olduğumuz; vahim hatalara, bu sefer mahal verilmeden; Mısır'la olan ilişkilerimizin; ortak tarihe sahip iki ülkenin, müşterek çıkarları doğrultusunda; sağlıklı, sürdürülebilir ve karşılıklı faydaya dayalı bir biçimde; normalleşmesi konusunda da; katkılarımızı, önerilerimizi, dile getirmeye, devam edeceğiz.

İYİ Parti olarak, öyle bir dönemden geçiyoruz ki; Hakkımızda, ahkam kesen kesene.

Çamur atan atana... Parmak sallayan sallayana... Biliyorsunuz, tüm bu kuru gürültünün, sebebi de; Biz bu kararımızı açıklayalı, aylar oldu. Ama, ne hikmetse; ne zaman, yeni bir adayımızı açıklasak; ya iktidar, ya da ana muhalefet; her defasında, atak geçiriyor. Aylardır, bir türlü, durumu hazmedemediler. Bildiğiniz, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar.

Bir de bunlar adam pardon adam olmayabilirler. Erkek diyelim, adam başka bir kavram çünkü. Her bir erkek benimle ilgili cümleye şöyle başlıyor. Çok yakından tanırım. Akraba mıyız hayır tanışıklığımız var mı hayır. İçlerinde rahmetli ağabeyimi kocam zannedenler var içlerinde. Ama beni çok iyi tanıyorlar. Bakın bu çirkin bir şey ben bunları tanımıyorum. Benim kocam bu arkadaşların eşleri hakkında ben onları çok iyi tanırım diye cümleye başlayamaz. Siyaset başka bir şey ahlak başka bir şey. Bunlar hem ahlaksız hem cahil hem geri zekalı hem de salak.

Sırf oy almak için; Birinin; Atatürk'ümüze, beddua eden soysuzlara; diğerinin de; Cumhuriyetimizi, 100 yıllık zulüm gören, terör şakşakçılarına; şirinlik yapma yarışına tutuştuğu; kirli bir orta oyunun, tam ortasındayız!

İYİ PARTİ VAR

Bu muhteremler; şimdiye kadar; birbirlerine düşman gözüküp; milletimizi, birbirinin karşısına dikerek; kolay oy almaya, çok alıştılar. Şimdiye kadar; Korkutup, değerlerini istismar edip, kendilerine mecbur bırakarak; Seçmeni, sandıktaki keklik görmeye, çok alıştılar. Şimdiye kadar; Aynı zihniyeti, aynı yöntemleri, aynı söylemleri; birbirinden farklıymış gibi pazarlayarak; koltuklarını korumaya, çok alıştılar. Ama artık; bu konforlu, "edi büdü siyasetine" dur diyen; siyasete yeniden, rekabeti getiren; İYİ Parti var!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.