Hava Durumu

Mustafa Kazım Alpay “ Kira Artış Oranlarında Sınırlama Gerçekçi Olmalı “ 

Yeniden Refah Partisi İçişleri ve Kamu Politikaları Başkanı Mustafa Kazım Alpay yasal olarak belirlenen kira artış sınırlamalarının gerçekçi olması gerektiğini ifade etti. 

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2023 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2023 23:42
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Mustafa Kazım Alpay “ Kira Artış Oranlarında Sınırlama Gerçekçi Olmalı “ 

Alpay gazetemize yaptığı değerlendirmede "Kira artış oranlarını %25 ile sınırlamak ne yazık ki rasyonel ve gerçekçi bir yaklaşım değil. Son iki yılda enflasyon %300’lere ulaşmış durumda. Asgari ücret son 2 yılda neredeyse 3 kat arttı. Böyle bir durumda kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamak ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkşar ve kavgalar yaşanıyor. Adliyelerde davacı ve davalı olan binlerce ev sahibi ve kiracı var. Bu konuya akılcı bir çözüm bulmak gerekiyor" 

Kira Artışında Sınır %40’a Çekilebilir

Alpay kira artışlarında sınırın yüzde 40’a çıkarılması gerektiğini ifade ederek rasyonel olanın bu oranlar olduğuna işaret etti. Alpay açıklamasına "Kiracısını çıkaran ev sahibi yeni kiracıya evini son kiranın %30 üzerinde bir oranla kiraya verememeli. Bunada bir sınırlama getirmek gerekiyor. Ayrıca, konutlarını yatırım ve gelir aracı olarak kullanan, 3-4 tane evi olup kira geliri elde edenlere yüksek vergiler getirmemiz gerekiyor. Aksi halde bu sorun gündemden kalkmayacak ve ciddi problemler oluşturmaya devam edecek" dedi.

HABER:NURCAN ŞENER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.