Hava Durumu

Özdağ'dan 'bakanlık ve Sinan Oğan' açıklaması

2. turda Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'bakanlık' iddialarını canlı yayında yanıtladı. Sinan Oğan'ın Erdoğan'a destek kararını da değerlendiren Özdağ'ın, "Onun da bu sonuçtan çok mutlu olduğunu düşünmüyorum" sözleri dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Özdağ'dan 'bakanlık ve Sinan Oğan' açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Kılıçdaroğlu'na destek kararının açıklanmasının ardından ilk kez konuştu. Kararını duyurmasıyla beraber gündeme gelen 'bakanlık' iddialarına yanıt veren Özdağ, "Bunu sadece Kemal bey ile konuşuruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarılı bir siyasetçi olduğu görüşünü dile getiren Özdağ, "Erdoğan'ın başarılı olmasında muhalefetin eksikliklerinin de büyük rol oynadığını görüyoruz" dedi.

"AK PARTİ İLE GÖRÜŞMELER BU NOKTADA TIKANDI"

Özdağ'ın Sözcü TV'deki açıklamalarından satır başları şöyle:

"Numan beyle çok yapıcı bir konuşma yaptık. Çözüm önerilerini anlattı bana. 5 milyon Suriyeli olduğunu söyledi. Bu, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği rakamlarda daha fazlaydı. Onların geri dönüşüyle ilgili Suriye'nin kuzeyinde proje yaptıklarını, 1 milyon tanesini geri yollayacaklarını söyledi. Ben de dedim ki 'Bu, orada yeni bir Afganistan yaratmak olur. 1 milyonu yollayarak çözüm üretemezsiniz.' Görüşmeler bu noktada tıkandı.

"KEMAL BEY PROJEMİZİ KABUL ETTİ"

"CHP Genel Başkanı ise bizim önerimiz olan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 yılda vatanlarına dönmesi konusunda ortaya koyduğumuz projeyi kabul etti. Bundan dolayı biz de çok net şekilde Kemal beyi desteklemeye karar verdik.

"TÜM SEÇMENLERE SESLENİYORUM"

"Bu sabah yaptığım açıklamada altını çizdiğim üzere bütün seçmenlere seslendik. Tekrar sesleniyorum bütün seçmene: Ülkemizin 'göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, sınırlarımızda tekrar güvenliğin sağlanmasını istiyorsanız, isterseniz koyu bir AK Partili, koyu bir MHP'li olun, bunun hiç önemi yok. Bunun ötesinde bir şeyi, ülkemizin varlığını konuşuyoruz. Onun için Kemal beye oy verin dedik.

BAKANLIK İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ

"Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak mesele değil. 6'lı masa kendi içinde konuşmamış bu meseleyi, Kemal bey bizimle paylaştı. Önce 28'ini bitirelim, daha sonra konuşuruz şeklinde karara bağladık.

"İçişleri Bakanlığı'nı tabii isterim, partim de bunu ister. Ama bu, cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur. O süreçte bizim herhangi bir dahlimiz olmaz. Bunu sadece Kemal bey ile konuşuruz.

"ERDOĞAN'IN BAŞARISINDA MUHALEFETİN EKSİKLİKLERİ BÜYÜK ROL OYNADI"

"Erdoğan gerçekten başarılı bir siyasi figür. Siyaseti dizayn etmesi, başarılı bir siyasetçi olduğun birçok kez bize gösterdi. Ancak Erdoğan'ın başarılı olmasında muhalefetin eksikliklerinin de büyük rol oynadığını görüyoruz. Muhalefet tarafından yapılan yanlışların da büyük rol oynadığını görüyoruz.

"İlk turda diğer muhalefet partilerinden de oy aldık ve iyi de yaptık. 2. turda biz 64 milyonun seçmenin tekrar değerlendirme yapmasını istiyoruz.

"SİNAN OĞAN'IN DA ÇOK MUTLU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

"Sinan Oğan'a kırgın değilim. Sinan beye yönelik çok sert eleştiriler yapılıyor. Sinan beyin de bu sonuçtan çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. Ama Sinan beyin de bu seçimlerin 2. tura kalmasında büyük emeğinin olduğu gerçeğini eleştiri yapan arkadaşlarımızın unutmaması gerektiğini dikkatlerine sunmak isterim.

"Semih Yalçın'ın söylediği hiçbir şeyi anlamış değilim, daha önce de anlamadım, bundan sonra da anlayacağımı düşünmüyorum. Keşke böyle olmasaydı. MHP'li arkadaşlarımın da bu açıklamalardan çok mutlu olduğunu düşünmüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.