Hava Durumu

Sudan'da Türk uçağına ateş açıldı!

Başkent Hartum yakınlarındaki havalimanına yaklaşan C-130 askeri kargo uçağına paramiliter RSF güçleri tarafından ateş açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Sudan'da Türk uçağına ateş açıldı!

Ordu birlikleri ile paramiliter grup Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) çatışmaya girmesi sonucu iç savaşa sürüklenen Sudan'dan tahliye yarışı sürüyor.

Milliyet'in haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'daki Türkleri tahliye etmek üzere başkent Hartum yakınlarındaki havalimanına yaklaşan bir askeri kargo uçağına ateş açıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna'ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" denildi.

Sudan ordusu ise, bu sabah yaptığı açıklamada yerel saatle 07.25'te Vadi Sedna Havalimanı'na inen bir Türk tahliye uçağına RSF'nin ateş açtığını bildirdi. Resmi açıklamada başkent Hartum yakınlarındaki havalimanına yaklaşan uçağın yakıt deposunun hasar aldığı bilgisi verildi. C-130 askeri kargo uçağının saldırıya rağmen güvenli bir şekilde iniş yaptığı belirtilen açıklamada, Türk uçağının tamir edildiği de eklendi.

Sudan'da mahsur kalan Türklerin tahliyesi için yoğun bir çaba gösteriliyor. Kızıldeniz kıyısındaki Port Sudan şehrinden havalanan A-400M tipi askeri kargo uçağı, 170 Türkü gece saatlerinde İstanbul Havalimanı'na ulaştırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.