Hava Durumu

Türkiye'nin en büyük hayvan pazarı yeniden açıldı

Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olma özelliğini taşıyan ve SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle kapalı olan Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki hayvan pazarı yeniden açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Türkiye'nin en büyük hayvan pazarı yeniden açıldı

SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Türkiye genelinde ikinci bir emre kadar hayvan pazarları kapatılmış, il içi ve il dışı hayvan hareketleri (kesim, ithalat ve ihracat maksatlı yapılan sevkler hariç) yasaklanmıştı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sevindiren haberi verdi.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, iller arası büyükbaş hayvan sevklerinde sevk edilecek büyükbaş hayvanların SAT-2 serotipini içeren aşı ile aşılanmış ve aşılama tarihinden 21 gün geçmiş olması gerektiği belirtildi.

Şap aşısı şartı aranmıyor

İller arası küçükbaş hayvan sevklerinde ise şap aşısı şartı aranmadığı ifade edildi.

İl içi büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı şartı aranmadığı ve SAT-2 serotipi içeren aşı ile aşılanmamış olan hayvanların aşılanmasına aksatılmadan devam edileceği bildirildi.

Bugünden itibaren açıldı

İl Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alınması ve aşılama çalışmaları sonucunda hastalık nedeniyle karantinası devam eden yerler dışında kısıtlanan hayvan hareketleri ve Sivas'ta bütün hayvan pazarlarının 5 Mayıs 2023 tarihinden itibaren açılmasına karar verildiği aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.