Hava Durumu

Almanya'da şampiyon Bayern Münih

Bundesliga'da şampiyonluğun düğümünün çözüleceği son maçlar büyük olaylara sahne oldu. Dortmund tarihi fiyaskoya imza atarken; Bayern Münih ise deplasmanda kazanarak üst üste 11. şampiyonluğunu kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Almanya'da şampiyon Bayern Münih

Bundesliga'da şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Borussia Dortmund, kendi sahasında Mainz'ı ağırlarken; Bayern Münih ise Köln deplasmanına çıktı. 

Borussia Dortmund, ilk yarıda büyük şok yaşadı. Henüz 15. dakikada Hanche-Olsen ile öne geçen Mainz, stadyumu şoka uğrattı.Dakika 19'da Sebastien Haller, korkunç penaltı vuruşuyla takımına bir çok daha yaşattı.

Dortmund taraftarının çilesi bununla da bitmedi. 24. dakikada Onisiwo'nun golü ilk yarının skorunu deplasman takımı aleyhine 2-0 olarak tayin etti. Bu sırada Bayern Münih, Köln karşısında 8. dakikada Kingsley Coman'ın attığı golle rahat bir ilk yarı geçirdi.

İkinci yarıda da yaşanan duygu değişimleri sona ermedi. Dortmund'a umut veren gol 69. dakikada Guerreiro'dan geldi. Dakika 81'de Köln Ljubicic'ten gelen penaltı golüyle Dortmund'a umut verdi. Ancak 89. dakikada Musiala'dan gelen golle birlikte Bayern Münih şampiyonluk yarışında tekrar öne geçti.

Kalan sürede aradığı 2 golü bulamayan Borussia Dortmund, 11 senelik şampiyonluk hasretine son veremedi. Bayern Münih ise üst üste 11. şampiyonluğuna imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.