Hava Durumu

BURSASPOR’DAN KAÇAN KAÇANA

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BURSASPOR’DAN  KAÇAN KAÇANA

Özel Haber / Batuhan Ersek

 

Süper Lig şansını TFF 1.Lig’de Play Off yarı final rövanş mücadelesinde Adanademirspor’a yenilerek kaçıran Bursaspor’da yaprak dökümü yaşanıyor. Önce Teknik Direktör İrfan Buz, ardından sözleşmesi biten ve kiralık oynayan futbolcular Bursa’yı tek tek terk etti.

 

MERHUM BAŞKAN ‘YAZICI’ MUMLA ARANIYOR

2009-2010 yılında Büyük Başkan İbrahim Yazıcı ile 47 yıllık geçmişini şampiyonluk yaşayarak taçlandıran Bursaspor, ondan sonraki yıllarda düşüşe geçti. Efsane Başkan Yazıcı’dan sonra gelen yönetimler Bursaspor’un itibarını sarstı. Recep Bölükbaşı ile başlayan Bursaspor’daki maddi çöküş bugünlere kadar geldi. Kiralık olarak Bursaspor forması giyen futbolcuların yanı sıra 7-8 aydır da para alamadıklarını öne süren sözleşmeli futbolcularda karşılıklı anlaşarak Bursa’dan ayrıldı.

 

BORÇ İLLETİ BÖLÜKBAŞI’NDAN BAŞLADI

Recep Bölükbaşı döneminde başlayan borç illeti Ali Ay başkanlığında 600 milyona kadar dayandı. Hem kulüp üyeliğinden olan hem Başkanlık koltuğundan düşen Ali Ay’dan sonra başkanlık görevi Mesut Mestan’a verildi. Tek aday olarak seçime giren Mesut Mestan Bursaspor’un 27. Başkanı oldu. Başkanlık döneminde Mesut Mestan ne futbolculara ne de personele istenilen düzeyde ödeme yapamadı. Ödemelerini alamayan futbolcular sezon içinde zaman zaman isyan ettiler.

 

MESTAN’NIN İSTİFASI İSTENİYOR

Bursalı sporseverler Mesut Mestan’nın Bursaspor’u bir adım öteye götüreceğine yani Süper Lig’e çıkaracağına inanmıyor. Hal böyle olunca Mesut Mestan’nın kongre kararı almasını bekliyor. Gözler ne zaman istifa edeceği yönünde Mesut Mestan’a çevrildi. Mestan’ın yerine hafta arası Levent Kızıl ismi sosyal medyada geçse de Kızıl aday olmayacağını ama tribündeki yerini her daim alacağını belirtti.

 

EL ELE VERİLMELİ

Bursaspor’u yeni sezonda borç tehlikesi bekliyor. Ödemeler bir bir ardı ardına yapılacak. Tabiî ki para olursa… Yoksa bir zamanlar efsane olan Bursaspor’u çok zor günler bekliyor. Geçtiğimiz sezonda üç puan silinme cezası alan Bursaspor yeni sezonda da puan silinme cezası ile karşı karşıya kalabilir. Önümüzde Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Sakaryaspor ve son olarak Eskişehir gibi örnekleri varken bir an önce Bursalı sporseverlerin el ele vererek Yeşil beyazlı camiaya sahip çıkması gerekiyor. “Yoksa atı alan, Üsküdar’ı geçmiş” olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.