Hava Durumu

Luis Diaz Kimdir? Kariyeri ve Başarıları

Luis Diaz, futbol kariyerine FC Porto takımında forvet pozisyonunda devam eden bir oyuncudur. 1

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 16:50
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Luis Diaz Kimdir? Kariyeri ve Başarıları

HABER / İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ

13 Ocak 1997 tarihinde doğan Diaz, 172 cm boyunda ve 68 kilo ağırlığındadır. Sağ ayağını kullanan bu yetenekli futbolcu, hem Liverpool Premier Lig takımında hem de Kolombiya milli futbol takımında başarılı bir şekilde mücadele etmektedir. Bu sezon Luis Diaz, ilk 11'de 6 maçta görev alırken, 1 sarı kart görmüş ve 2 gol atmıştır.

Futbol Kariyeri

Díaz, profesyonel futbol kariyerine Kolombiya İkinci Ligi'nde Barranquilla'da başlamış ve ardından Junior takımına katılmıştır. Daha önce bir Categoría Primera A, bir Copa Colombia ve bir Superliga Colombiana şampiyonluğu kazanmıştır. 2019'da FC Porto'ya transfer olmuş ve burada bir Primeira Liga şampiyonluğu, bir Taça de Portugal ve bir Supertaça Cândido de Oliveira zaferi yaşamıştır. 2021-22 sezonunun ilk yarısında 18 lig maçında 14 gol atarak dikkat çekmiş ve Ocak ayının sonunda Liverpool'a 45 milyon € (37.5 milyon £) karşılığında transfer olmuştur.

Kolombiya milli takımında da boy gösteren Díaz, 2018 yılında uluslararası arenada yer almış ve ülkesi için 30'dan fazla maçta mücadele etmiştir. 2021 Copa América'da takımını üçüncü sıraya taşıyarak büyük bir katkı sağlamış ve bu turnuvada Altın Ayakkabı ödülünün sahibi olmuştur, bu ödülü Arjantinli futbolcu Lionel Messi ile paylaşmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.