Hava Durumu

Engellilere Destek Olalım: Hayatlarını Kolaylaştıralım

Engellilere ayrılmış park yerlerini işgal edenler, Trafik Yasası'na göre suç işliyor ancak yaptıklarının karşılığı olan para cezası, işlenen suçun ciddiyetiyle orantısız kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 23:43
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Engellilere Destek Olalım: Hayatlarını Kolaylaştıralım

Engellilere ayrılmış park yerlerini işgal edenler, Trafik Yasası'na göre suç işliyor ancak yaptıklarının karşılığı olan para cezası, işlenen suçun ciddiyetiyle orantısız kalıyor. Çünkü bu eylem, bir insanın yaşamını zorlaştırıyor ve onları günlük yaşamın içinde bulunmaktan alıkoyuyor.

Milli Sporcu ve engelli bir anne olan Ebru Bulgurcu Sulak, 'Empatiyi, başınıza gelmeden önce yapın' diyor. Bu ifade, engellilik konusunda farkındalık yaratmak için son derece güçlü bir mesaj içeriyor. Engellilik durumunu anlamak ve onlara destek olmak için empati kurmak, toplumsal olarak hepimizin üzerine düşen önemli bir sorumluluktur. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için, her birimizin üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor.

Para cezası var

Geçmişte engelli vatandaşlar için plakada uyarı işareti yer alıyordu. Ancak düzenlemelerden sonra plakaların yerini ön cama bırakılan kartlar aldı.

AVM, hastane, belediye, spor tesisleri gibi yerlerde engelliler için park yeri ayrılması zorunlu hale getirildi.

Buralara, engelli olmayan sürücülerin park etmesi yasak. Trafik Kanunu’na göre engelli olmadan engelli yerine park etmenin cezası 2024 yılı için 691 TL.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.