Hava Durumu

ADD’DE HÜSNÜ BOZKURT DÖNEMİ

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2021 17:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 17:11

Yıllar öncesi…

Heykel’de Dekak İş Hanı’nın ikinci katında, mütevazı koşullarda çok etkin olarak çalışan ADD’ye sık sık uğrar; ADD Bursa Şube Başkanı örnek alınası bir anıt kişilik olan Nezihe Sanal öğretmenimle ve kendisinden sonra göreve gelen bir başla anıt kişilik değerli öğretmenim Lemanser Sükan’la sohbet eder; dernek çalışmaları hakkında bilgi edinir; bunları Bursa Hakimiyet’teki köşeme taşır; AS TV’de sık sık Nezihe Sanal’ı Lemanser Sükan’ı konuk alırdım.

Bir başka ADD Bursa Şube Başkanı Lütfü Kırayoğlu’nu da takdirle anayım.

ADD’li gençlerle satranç oynardık; kitaplardan, filmlerden, müzikten, felsefeden konuşurduk.

ADD’nin yurt genelinde ve Bursa’da en güçlü olduğu günlerdi.

Ve o dönemde ADD’nin davetiyle bir konuşma yapmak için şehrimize gelen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ile tanışma, sohbet etme şansına erişmiştim. ADD kurucu önderi Muammer Aksoy gibi Ahmet Taner Kışlalı da alçakça katledildi.

Uğur Mumcu; Bahriye Üçok, Turan Dursun, Necip Hablemitoğlu…

Yurtsever, laik cumhuriyetçi, aydınlanmacı; bu cesur, bu halkçı aydınlarımızı maalesef koruyamadık; teröre kurban oldular.

 

GENEL KURUL

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)nin 16. Genel Kurulu yapıldı.

“Çare Yeniden Kemalist Cumhuriyet’’ diyen CHP Eski Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt Genel Başkan seçildi.

5 adaylı seçimde oy dağılımı şöyle gerçekleşti: Mustafa Hüsnü Bozkurt: 362; Tolga Kale: 259; Ayhan Erdinç Yalçınkaya: 257; Türker Ertürk: 243; Onur Akyüz: 187 oy aldılar.

Tolga Kale, Ayhan Yalçınkaya ve Türker Ertürk, Hüsnü Bozkurt’un listesini delerek GYK üyesi oldular. Görev dağılımı, ilk GYK toplantısında yapılacak

DEVRİM ERCAN

Bursa’dan Taylan Devrim Ercan “Kemalist Devrimciler” listesinden  ADD Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Genç kardeşim Devrim Ercan Kuvayi Milliye ruhuna sahiptir. Sevgili Devrim’in siyasi kültürü, deneyimi, idealizmi, örgütçülüğü ile ADD’ye büyük katkı yapacağından eminim.

******************************

Devrim Ercan’ı kutlamak için aradığımda bir değerlendirme yaptı:

‘’Kemalizmin namus sesini ülkemizin her yanına sis çanı gibi asmak için Mustafa Hüsnü Bozkurt'un liderliğinde yola çıktık. Kendisini Atatürkçü gören, cumhuriyeti yaşam biçimi kabul eden, laik düşünceden asla taviz vermeyecek olanların ve büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürkçü Düşünce Derneği'ne büyük ihtiyaç duyduğu şu karamsar günlerde inanıyorum ki sayın Bozkurt bir güneş gibi doğacak, karamsarlık bulutunu toz duman edecektir. Bize düşen; Türkiye'nin en büyük demokratik kitle örgütü olan, kurucu değerlerimize herkesten fazla sahip çıkan, kitleleri anayasal haklar çerçevesinde sokaklara indiren ADD’yi yeniden ayağa kaldırmaktır. ADD dört duvar arasına sıkıştırılacak, Türkiye'nin şu sancılı günlerinde yaşananlara sadece bir basın bildirisi ile tepki koyacak bir örgüt değildir. Amacımız ve işimiz hiç kolay değil fakat imkânsız da değil.’’

Seçimlerdeki oy dağılımı birbirine yakın.

Yani önce ADD’de kenetlenmeyi sağlamak; ardından dışa dönük demokratik mücadeleyi başlatmak; ADD’yi eski etkinliğine kavuşturmak, gençlere ulaşmak gerekli.

******************

Hüsnü Bozkurt der ki:

“Bugün Atatürkçü devrimcilerin en önemli görevi, Muammer Aksoy’un örgütünü ayağa kaldırarak Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönme hedefini halkımızın önüne koymaktır. Hiçbir siyasi yapının arka bahçesi asla olmayız; ancak siyasete yön verir, yol gösteririz.’’

****************

ADD’li dostlara başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.