Hava Durumu

AK PARTİ İL BAŞKANI GÜRKAN, MUHALEFETE AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2022 16:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 16:27

Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından çok ilginçtir muhalefet parti il başkanlarının geçmişte hiç bu kadar organize hareket ettiklerine şahit olmamıştık.
Elbette, iyi bir muhalefet iktidara iş yaptırır sözünü önemsiyoruz.
Bursa'da muhalefetin daha doğrusu millet ittifakının il başkanları şu sıralar iktidarı eleştiren bir biri ardına açıklamaları kamu oyunun dikkatini çekiyor.
İlginç olan bir diğer husus ise muhalefetin eleştirilerinin odağında kalan iktidar partinin bu duruma sessiz kalmasıydı.
Önceki gün Line TV'deki programıma konuk olan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'a muhalefetin eleştirilerini dikkate mi almıyorsunuz yoksa siyasi bir taktik olarak mı yanıt vermiyorsunuz? diye sordum.
Başkan Gürkan, sanki böyle bir sorunun gelmesini bekliyormuş gibi muhalefete cevap niteliğinde açtı ağzını yumdu gözünü.
Sadece ülkemizde değil dünyayı ilgilendiren önce pandemi ardından global yaşanan ekonomik sıkıntıları hükümet olarak en aza nasıl indirebiliriz derdinde olduklarını vurgulayarak söze başlayan Başkan Gürkan'ın açıklamalarını aynen aktarıyorum:
"Muhalefet ekonomik durumu eline, diline dolayarak dünyada yaşananları görmezden gelerek sadece politika yapmak için siyaset yapmak için söylememeli bazı şeyler. Biraz da gerçekleri de görmek lazım. Tüm dünya da olan bir hadise var. Halimize şükür yokluk ve de kıtlık yaşamıyoruz. Zaman zaman bunlarla alakalı provakatif eylem yapanlara asla fırsat verilmeyecek. Muhalefetin ifade ettiği şu sloganı da kamu oyunun vicdanına bırakıyorum. 'Dünyanın en iyi şeyini yapsanız da biz sizi yine de eleştireceğiz, yine takdir etmeyeceğiz' İyi de muhalefetin eleştiri yapabilmesi için konulara vakıf olması lazım. Zaman zaman duyuyoruz yapmaya çalıştığımız planlarımız, projelerimizi hayata geçirmek için ne kadar gayret sarf ettiğimizi görsünler ondan sonra eleştirsinler. Biz de insanız, her şeyi dört dörtlük yapacak değiliz. Yapılanları görmek için biraz zamana bırakmak lazım. Vatandaşımız da en iyi takdir eden vicdan sahibidir. Dolayısıyla hükmü onlar verecektir. Ama ne olur muhalefet yapmak için muhalefet yapmasınlar. Bizler 20 yıldır aralıksız hizmet ediyoruz vatandaşımıza. Bizleri eleştirsinler buna bir diyeceğimiz yok ama vicdani eleştirsinler. Siyasi etiğinin dışına çıkıp eleştirmenin de bir dozu vardır. Son zamanlarda bunun fazlasıyla görmeye başladık. Yalanla, hamasetle, iftiralarla siyaset yapılmaz. Bu önemli bir husustur. Bunlar bazen yapılanları tekrar tekrar ederek yalanları insanların kafasına nakşetmeye çalışıyorlar. Bu millete yapılan en büyük haksızlıktır. Yalanın cezası olmadığı için yalan söyleyenler de cezalandırılmadığı için kendilerine bakmalarını tavsiye ediyoruz. Ama ne olur hizmetlerimizi görsünler. Takdir edemiyorlarsa bile en azından lekelemesinler"

Başkan Gürkan'a, muhalefet parti başkanlarından neden bu kadar yoğun eleştiri konusu oluyorsunuz şeklindeki soruma da şu yanıtı verdi.

"Bunların derdi AK Parti'nin en güçlü olduğu illerin başında Bursa'nın gelmesidir. Öyle olmasa üç yıl öncesinden büyükşehir belediye başkanı adayını açıklar mıydılar? 2023 seçimlerini görmeden 2024 ile alakalı faraziyeler üzerinde konuşup tek taraflı idare ortaya koyarak karşı tarafı yok saymışlardır. Dolayısıyla karşı taraf benimseyerek özümseyerek bizim de adayımız Mustafa Bozbey'dir diyememiştir hala. Zannediyorum karşı taraf oyun bozan olmamak için aday konusunda 2023 seçimlerini görmek istiyor"
Başkan Gürkan'a şunu da sordum.
Bir yıllık il başkanlığı sürecinde en iyi şu işi yaptık diyebileceğiniz bir gelişme oldu mu?
Sözlerine, "evet oldu" diyerek başlayan Gürkan, "Bizim derdimiz bu dönemde azalmadan çoğalmaktı. Çünkü biz 20 yıllık bir iktidarız. Bu sürede çok kez yönetimler değişti. Tıpkı benim de sekizinci il başkanı olarak göreve gelmem gibi. Bu süreçte kırgınlıklar, uzaklaşmalar, fikir ayrılıkları, gönül koyanlar olabiliyor. Dolayısıyla göreve geldiğimizden bu yana elimizden geldiğince bu duruma azami gayret sarf ederek sucudur bucudur demeden partimizin kuruluş sürecinden bu güne deyin görev almış tüm arkadaşlarımız bizim için çok kıymetlidir. Bunun için teşkilatların bir araya gelmesini çok önemsiyoruz. Süreçte en önemli yaptığımız işlerden biri de onlarla beraber olmaya, onlarla beraber yol yürümeye, onlarla beraber hareket ekmeye özen gösterdik. Çok şükür bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Ama yine de takdir teşkilatımızındır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.