Hava Durumu

BİLDEF’İN GAP TURUNDAYIZ...

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 16:22

Bursa'da 36 il derneğini bünyesinde toplayan Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), Bursa’da bu güne kadar yaptığı çalışmalar, sergilediği birlik beraberlik ve kardeşlik ile kamuoyunda tanınarak ‘Bursa’nın en önemli sivil toplum örgütü’ haline geldi.

Her ilin 6 delege ile temsil edildiği federasyon geçen yıl sandık başına giderek yeni genel başkanını seçmişti.

2 dönemdir federasyonun Basın ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkanlığını yürüten Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkanı Ramazan ALP, görevi Mustafa Dursun’dan alarak genel başkan olmuştu.

Seçim sonunda Federasyonda görev değişiminin bir bayrak değişimi olduğunu söylemiş ve çok değerli buldukları bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacaklarını vurgulamıştı Genel Başkan Ramazan Alp.

Ve sonrasında Genel Başkan Alp öyle de yaptı...

BİLDEF’i birlik ve beraberliğin bir arada yaşandığı, kültürel kaynaşmanın sağlandığı, kentlilik bilincinin oluştuğu bir kardeşlik projesi olarak değerlendiren Genel Başkan Alp, çok önemli işlere imza attı...

* * *

Sizler bu dizeleri okurken, kısmet olursa Federasyon Genel Başkanı Ramazan Alp, Federasyon yöneticileri ve bir grup gazeteci arkadaş federasyonun düzenlediği GAP turunda olacağız.

Bursa’nın en önemli Sivil Toplum Örgütü haline gelen BİLDEF’in düzenlediği bu turla Mardin, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa ve Gaziantep kentlerini gezeceğiz.

Bu kentlerin içinde yalnızca Şanlıurfa’yı daha önce görmüş, gezmiş olmam dışında diğer kentleri hiç görmemiş olmam benim için ayrı bir fırsat olacak...

Bu kadim kentlerimizin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini dönüşte paylaşacağım hiç kuşkusuz.

Ama şunu söylemeliyim ki, Mardin’de Akkoyunlu Hükümdarı Kutbettin İlgazi tarafından yaptırılan ve içinde insan yaşamını anlatan suyu ile insanları büyüleyen Kasimiye Medresesini, Diyarbakır’da Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun ikinci surları olan Diyarbakır Surlarını, Adıyaman’da Pierre Antik kenti, Cendere köprüsü, Nemrut dağını görecek ve gezecek olmam beni daha baştan heyecanlandırmıştı.

Yine Malatya’da dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Arslan Tepe’yi görecek olmam da öyle...

Daha önce ziyaret etme fırsatı bulduğum Şanlıurfa’daki Balıklı gölü ve Halfeti’yi yeniden göreceğim...

Daha önce görülmesi gerekli yerlerden önemli oldukları söylenen Gaziantep’deki Antep Kalesi, hanları ve bakırcıları da ziyaret edecek olmamız ayrı bir güzellik katacak gezimize.

Dönüşte bütün buraları, yolları, köprüleri, insanları, üretimi, tüketimi, yani ekonomiyi ve kültürleri paylaşacağım kısmet olursa sizlerle...

* * *

BİLDEF, bir hemşeri dernekleri üst oluşumu olarak Bursa’da önemli bir Sivil Toplum Örgütü.

Bir kardeşlik projesi olarak BİLDEF, kendi tanımlamalarına göre Türkiye’nin kendi alanında ilk ve tek Sivil Toplum Örgütü.

Doğdukları kent ile doydukları kent arasında kültür köprüleri oluşturmanın yanı sıra Bursa’nın dertleriyle dertlenmek, sorunlara çözüm önerileri getirmek gibi kentte yaşayanların yaşamını kolaylaştırmak,  yönetenlere de çözümde katkı sunmak adına önemli bir amaç edinmişler.

Şimdi bunun Genel Başkan Ramazan Alp ile ivme kazanacağından kuşkum yok.

Bursa artan nüfusu ve sanayi genişlemesiyle çözüldükçe yeni sorunlar da doğuran bir Ana kent.

Bir Sanayi Metropolü

BİLDEF’in birçok dernek, birlik gibi oluşumların yanında sorunlara kayıtsız kalmayıp, var olan bu sorunların neler olduğu yanında, çözüm yollarını da bulmak amacıyla bir hareket başlatmaları umarız diğerlerine de örnek olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.