Hava Durumu

BİN KİŞİLİK ATATÜRK SPOR SALONU OLUR MU?

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2021 16:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 16:31

Sevgili dostum, İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Müezzinoğlu; kurucusu olduğu “Eski Bursalılar Burada’’ sayfasında Atatürk ve Bursa konusundaki o büyük duyarlılığıyla şu itirazını paylaşmış:

“Yıkılan dev gibi Atatürk Spor Salonu, yüzme havuzu yerine 3 milyonluk kente yapılması düşünülen bin kişilik mini bir Atatürk Spor Salonu ihtiyacı karşılamaz. Yakışık almaz. Oraya düğün salonu gibi değil, en az 5-10 bin kişilik spor salonu yakışır.’’

********************

Müezzinoğlu; paylaşımının sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sesleniyor: “Sayın Alinur Aktaş Başkan;  proje revize edilmeden inşaata başlamayınız. Koza Han’da yanlıştan döndünüz, takdir topladınız; burada da Bursalıları dinleyin lütfen.’’

********************

Müezzinoğlu haksız mı?

1972 yılında, Bursa’nın nüfusu 300 binken; dönemin yöneticilerinin uzak görüşlülüğüyle 3500 kişilik salon yapılmış.

Şimdi şehrin nüfusu neredeyse 10 kat artmışken; adını, güzel bir kararla Atatürk Spor Salonu koymaya hazırlanıp, 1000 kişilik mini bir salon inşa etmeye kalkmanın; yani, çıtayı çok aşağıya çekmenin manası var mı.

Ayrıca koskoca Osmangazi ilçesindebaşka spor salonu da yok.

Ne Atatürk adına ne de Osmangazi ilçemizehiç mi hiç uygun değil bu1000 kişilik mini ölçek.

********************

Şu da var…

Maç desen maç oynanmaz burada; konser desen konser olmaz;  parti toplantısı hiç olmaz; yapılan masraf ziyan olur sadece.

Atatürkve Bursa söz konusuysa; beş bin veya on bin kişilik görkemli bir salon hayal ediyorum.

Çünkü bir şehir o şehir üzerine kurduğumuz hayallerin toplamıdır.

İSMET KARACA

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karacageçtiğimiz hafta Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve il yöneticileriyle birlikte, yıkılanAtatürk Spor Salonu’nunönündeydi.

İsmet Karaca; yaptığı açıklamada; “Alinur Aktaş Atatürk Spor Salonu'nu yıkarken, tepkiler üzerine 'buraya yenisini yapacağız, adını da Atatürk koyacağız' demek zorunda kaldı. Fakat buraya 1000 kişilik spor salonu yapacaksan, hiç zahmet etme, Alinur Aktaş Spor Salonu olsun buranın adı. Atatürk'ün adını böyle komik bir durumda anmayın bile. Bu haliyle projeye hiç başlanmamalı, şartnamesi ve yarışması yenilenerek, gerçekten de Atatürk'ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir.’’ diyordu.

Karaca’nın itirazı; şartname ve yarışmanın yenilenmesi önerisi yerindedir.

HATIRALAR MEKÂNI

Şehrin mekanlarıyla bir anlam ediniriz var oluşumuza.

Şehrin aynasında hatıralarla canlanır suretimiz.

********************

Konserler; voleybol, basketbol maçları; güreş müsabakaları; parti toplantıları izlediğim; nice tarifsiz mutluluklar, heyecanlar yaşadığım; hatıralarımın olduğu ve Bursa’ya aidiyet hissetmemi sağlayan Atatürk Spor Salonu’nun yıkılması yeterince üzücüyken; onun yerine şu mini salonun düşünülmesi acımı tazeledi, yoğunlaştırdı.

********************

Yanlıştan dönmek erdemdir; insanı yüceltir.

Makamlar gelir geçer; önemli olan şehrin hafızasında güzel izler bırakmaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.