Hava Durumu

BUMİAD VE 2022 CUMHURİYET ÖDÜLLERİ..!

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2022 16:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 16:43

2009’da kurulan Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD); 5 yıldan beri verdiği Cumhuriyet Ödülleri’nin basın toplantısını yaptı dün sabah…

Dernek Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir; dernek üyeleri arasından oluşturulan komisyonun 3 aylık titiz bir çalışması sonucu, 3 kişi ve kuruluşa 2022 Yılı Cumhuriyet Ödülü verilmesini kararlaştırıldığını açıkladı.

Ödül belirleme yönteminin oldukça ciddi kriterler içerdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Bozdemir, seçim komisyonu havuzuna üyeler tarafından gönderilen öneriler arasından aday adaylarının ortaya çıkarıldığını ve hassas değerlendirmeler sonucunda da Cumhuriyet Ödülü kazanan kişi ve kuruluşların belirlendiğinin altını çizdi.

Biliyorum ki; bu tür seçimlerinin objektif, tarafsız ve doğru olması çok önemli…

Bir çok kuruluşun yaptığı gibi…Eşe-dosta, yana-yandaşa takdim edilmemeli STK ödülleri…

Ben bu derneğin bu konuda bir hata yapmadığına inanıyorum.

BUMİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ve tek-tek kendilerini tanıttığı bu basın toplantısında derneğin seçtiği 2022 Yılı Cumhuriyet Ödülleri gerekçeleri ile birlikte şu şekilde açıklandı.

1-YILMAZ BÜYÜKERŞEN(Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı)

2-Dr.Yazar SERRA MENEKAY

3-BELDER-Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği

Bu yıl bu 3 isme verilmesi kararlaştırılan 2022 Cumhuriyet Ödülleri’nin 27 Ekim’de Saat 19.30’da Podyum Davet Opal Salonu’nda yapılacak bir tören ile sahiplerine dağıtılacağını belirten BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, toplantıya katılan basın mensuplarına kuruluşlarının çalışmaları hakkında da bilgilendirmeler yaptı.

               KRONOLOJİK ANLAMDA CUMHURİYET ÖDÜLLERİ

Yaklaşık 100 üyeli ciddi bir sivil toplum kuruluşu olan BUMİAD, 2017 yılından beri bir tanesi EĞİTİME KATKI ÖDÜLÜ olarak tespit edilen Cumhuriyet Ödülleri dağıtıyor. Başlangıç yılında tek ödül verilmesi öngörü olarak kabul edilmesine rağmen, daha sonraki yıllarda kesin sınırlama konulmamasına karar verildi.

BUMİAD ikinci yıldan itibaren de ödüllerden birinin eğitime katkı olarak verilmesi ve yanında toplam 3 ödül sunulması, bir ödülün de mutlaka yerel olmasına özen gösterilmesi kararı kabul edildi.

Şimdi kronolojik anlamda son 5 yıllık BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri’ni kazananları bir kez daha siz değerli okurlarıma hatırlatmak ve gelinen noktayı bir de bu şekilde değerlendirmenizi istiyorum.

İşte BUMİAD’ın son 5 yılda dağıttığı Cumhuriyet Ödülleri…

2017 Yılı: ÇEK Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Meral-Muammer Ağım Ortaokulu, Barış Anadolu Lisesi, Mustafa Bozbey ve Prof. Dr. Ulviye Özer

2018 Yılı: Nesin Vakfı Matematik Köyü, Mümin Ceyhan ve Sıtkı Kahvecioğlu

2019 Yılı: Ahmet Aral Alkan, Pınar Ayhan ve M. İlker Başbuğ

2020 Yılı: UİB Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği, Erdem Saker ve Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ

2021 Yılı: Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Ersan Şen ve Öğretmen Nurten Ceyhan

Bu kronolojik tablodan da görüleceği gibi; kentimizin etkin SİAD’larından biri olan BUMİAD, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan kişi ve kuruluşlara verdiği CUMHURİYET ÖDÜLLERİ ile, onları onore etmek ve Cumhuriyet konusunda kamuoyunda toplumsal bir bilinç yaratmayı amaçlıyor.

Sivil toplum kuruluşunun kuruluş hedefini “Ulu önder Atatürk’ün gösterdiği Türkiye vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini esas alarak, ülkeyi ekonomik, endüstriyel, sosyal ve kültürel alanlarında kalkındırmak, bölgesel, sektörel ve ulusal bazda ekonomik verimliliği artırmak” olarak belirleyen Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği, Cumhuriyet’in 99.kuruluş yıldönümüne bu tür bir etkinlikle imza atmayı tercih etti.

Çalışkan ve enerjik BUMİAD yönetimini ve ödül alan kişi ve kuruluşları kutluyorum.

              SİVİL TOPLUMCULUK KOLAY İŞ DEĞİL BUGÜNLERDE

Dernekçilik zor iştir.

Hele son 3 yıllık Covid-19 sürecinde…

İnsanların üyesi veya yöneticisi olduğu sivil toplum kuruluşuna, bunca ekonomik sıkıntı içinde zaman ayırabilmesi başlı başına büyük olay…

Bursa sivil toplum hayatında birçok derneğe üye ve yönetici olarak hizmet veren bir gazeteci-yazar olarak; bu işin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. İşte bu yüzden de kutluyorum BUMİAD ekibini…

İşlerinden ve özel hayatlarından fedakarlık yaparak üyesi oldukları STK’yı bu zorlu günlerde ayakta diri tutmak ve etkinlikler planlayıp bunu hayata geçirmek kolay iş değil…

Bunu başaramayan ve pasif duruma düşen yüzlerce dernek var Bursa’da…

Aylardır yönetim kurulu toplantısı bile yapamayıp, derneğin  her ay doldurulması zorunlu karar defterini “Hiçbir etkinlik yapılmamıştır” diye sonradan imzalayan…

Bunların arasından sıyrılıp gelen ve gerçekten bu kent için bir şeyler yapmaya çalışan STK’lar ve yöneticilerine saygı duyuyorum.

Yolları açık olsun.

Başarılar diliyorum her şeye rağmen enseyi karartmayanlara…

Bu ülkenin ve yaşadığımız kentin geleceği için bir şeyler üretip, bir şeyler planlayanlara…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZLER: Yüksek fikirler, yüksek dağlara benzer. Alışık olmayanları ürkütür. (Cenab ŞAHABETTİN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.