Hava Durumu

GERÇEK GAZETECİLİK VE HALKLA İLİŞKİLER..!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2022 15:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 15:56

Bugün madem önemli bir gün…Ben de dünden, bugünden ve yarından bazı notlar paylaşmak ve Yeni MARMARA Gazetesi’nin 10.Yıl kutlamasına katkıda bulunmak istiyorum.

Dün olduğu gibi bugünde dünya ülkelerinde gazetecilik: “bir yaşam tarzı, hayattan bir tat ve bir doku alma işlevi, toplumsal heyecanı yakalama ve perdenin arkasındaki gizi aralama sanatı “olarak bilinir.

Gazeteciliğin genel tanımı tam da budur ve onu halkla ilişkiler biliminden ayıran ince nokta da işte bu kapsamda değerlendirilir.

Yani…Gazetecilik; bir sanattır. Perdenin arkasında kalan gizi aralama sanatı…

Bu yüzden…Özellikle gelişmiş Avrupa ülkelerinin güvenilirlik-saygınlık sıralamalarında; bir savcı ve hakimden hemen sonra da gazeteci/yazarlar yer alır.

Okuyucunun gazete almak için ayırdığı paranın karşılığı, ancak gerçek gazetecilik yapan basın kuruluşları tarafından verilirken, güven ve saygınlık açısından gazete yazarları ile muhabirlerin toplumda çok özel bir yeri olduğu bilinir demokrasinin güçlü olduğu yerlerde…

Dünyada ve Avrupa’da gazetelerin ve gazetecilerin güvenilirlik ve saygınlık konusundaki yüksek referans değerleri, ne yazık ki ülkemizde ve yaşadığımız kentte zaman-zaman yerin dibine batan noktalara iniyor. Çünkü; gazetecinin doğruyu araştırması, bulması ve yayınlaması ile, doğrulara kara bulaştırması medya dünyasında her gün yaşanan bir çelişki olarak anılarımıza giriyor.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde; basının görev ve sorumluluğu kendi alanında başlıyor ve korkmadan-bıkmadan ve usanmadan iletişim kanalları ile toplumun son noktasına kadar devam ediyor. Ülkemizde ve Bursa’da ise;  yalın,  gerçek ve doğru habercilik konusunda daha yapılacak çok şeyler olduğuna inanıyorum.

Bu tespiti George Orwell’in iz bırakacak bir sözü ile bağlıyorum ana konuya; “Gazetecilik; birilerinin basılmasını istemediği şeyleri yayınlayabilmektir. Geri kalan her şey halkla ilişkilerdir”.                                    

                                NİCE 10 YILLARA YENİ MARMARA

Bugün; kentimizin önemli medya kuruluşlarından Yeni Marmara Gazetesi’nin 10.Kuruluş Yıldönümü…Tabii ki bu özel günü layıkıyla kutlamak ve gelecek yıllara ulaşacak önemli bir iz bırakmak gerek…

Bursa basınında 39 yıldır sürdürdüğüm gazetecilik ve yazarlık görevime, yaklaşık 3 yıldır da Yeni Marmara Gazetesi’nde devam ediyorum.

Gençlik yıllarımda; Yenişehir Gazetesi’nde başladığım amatör gazetecilik ruhunu, Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde profesyonel olarak sürdürmeye karar vermiştim 1983 Yılında…

Daha sonra Uludağ, OLAY, Yenigün, Bursa Haber ve YENİ DÖNEM gazetelerinde spor muhabirliği, köşe yazarlığı ve üst düzey yöneticilik gibi kutsal görevler yaptım.

Şu anda geldiğim noktada ise bu gazetede; dürüst, namuslu, onurlu ve objektif haberlere/köşe yazılarına imza attığımı açık yüreklilik ile söyleyebilirim. Ve ne mutlu bana ki; artık özgür yazılarımı; bağımsız bir gazete olan Yeni Marmara’da yazarak gazetecilik/yazarlık mesleğimi sürdürebiliyorum.

Bu gazetenin kuruluşuna ve bugünlere gelmesine hizmet veren tüm yöneticilerini ve çalışma arkadaşlarımı içtenlikle kutlayarak “Nice yıllara Yeni Marmara” dileklerimi iletiyorum.

10.Yıl çok önemlidir bir yayın kuruluşu için…

Umudum: bu gazetenin ”Nice 10 yıllara” ulaşmasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.