Hava Durumu

BİR VİCDAN NÖBETİ… YUNUSELİ PLATFORMU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 18:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 18:00

Doğadan; çocukların geleceğinden; gri değil yeşil Bursa’dan; temiz havadan;sağlıklı yaşamdan;insan odaklı şehirleşmeden  yana olan..

Yunuseli Havaalanı’nı rant değil yaşam alanı olarak gören…

Bursa’nın akciğeri konumundaki Yunuseli Havaalanı’nın arazisi, Bursa halkının maddi manevi katkılarıyla edinildiği için buranın gerçek sahibinin Bursalılar olduğunu düşünen…

Bursa’ya kentlilik ve yurttaşlık bilinciyle sahip çıkma kararlılığı gösteren…

Bu nedenle;‘’daha fazla betonlaşmaya, daha fazla rantiyeciliğe hayır’’ diyen altı partinin Bursa il başkanları güç birliği yaparak;  önce,“YUNUSELİ  PLATFORMU”nu oluşturdular; ardından da çarşamba günü Yunuseli Havaalanında Bursalılarla buluşup basın açıklaması yaptılar.

Tarihi bir olaydır; bir onurlu vicdan dayanışmasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Karaca; İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Deva Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz'ün ortak basın açıklamasına…

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan da katılarak, konuşmalar yaparak destek verdiler.

“YUNUSELİ PLATFORMU”NUN BASIN AÇIKLAMASI

Aradan çekileyim ve sizi tarihi basın açıklamasıyla baş başa bırakayım:

‘’Bursa’nın korunması gereken en önemli değerlerinden biri olan Yunuseli Havaalanı için yaşanan son gelişmeler, şehrimizin yarınları için hepimizi endişelendirmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın, geçtiğimiz günlerde, bin 400 dönümlük alanın 750 dönümünü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrettiğini açıklamış olması, yapılaşma ve trafik başta olmak üzere yoğunluk artışına zaten yeterince kurban edilen Bursa’nın geleceği için haklı kuşkuların artmasına yol açmıştır.

Bilinmesini isteriz ki;

Yunuseli Havaalanı’nın arazisi, Bursa halkının maddi manevi katkılarıyla edinilmiştir ve bu yönüyle gerçek sahibi de tüm Bursalılardır.

Dolayısıyla bu arazi üzerinde, Bursalıların görüşleri alınmadan, vatandaşa sorup danışmadan tasarrufta bulunulması doğru değildir.

Aynı şekilde;

Kamuya ait devasa bir alanın, milletin sesi ve temsilcisi olan siyasi partilerin, akademik odaların, meslek kuruluşlarının, STK’ların, hemşehri derneklerinin ve kanaat önderlerinin görüşlerinin alınmadan ne olacağı henüz açıklanmayan bir proje için tahsis edilmesi de aynı ölçüde yanlıştır.

Hele hele Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kullanımına bırakılan 750 dönümde, yoğun yapılaşma projesinin gerçekleştirileceği iddiası son derece vahimdir.

Bursa’nın akciğeri konumunda nadir bölgelerinden biri olan Yunuseli Havaalanı arazisi, zaten plansız programsız yoğunluktan ötürü boğulmakta olan bu şehrin nefes alan değeri olarak korunmalı; tamamı yeşil alan olarak Bursa halkının ortak kullanımına açılmalıdır.

Biz aşağıda imzası bulunan siyasi partiler olarak oluşturduğumuz geniş katılımlı ‘YUNUSELİ PLATFORMU’ nezdinde; hükümet yetkililerini ve bu şehrin yönetenlerini, testi kırılmadan uyarmayı görev addediyoruz.

Yanlışta ısrar edilmesi halinde, yasal haklarımız doğrultusunda her türlü tepkisel etkinlikleri de içeren bir dizi protesto faaliyetini yürütmeyi de toplumsal sorumluluğumuz gereği gerçekleştirmeye kararlıyız.

Bursa’nın yarınları açısından, gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızı da düşünerek, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı özellikle vurguluyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.’’

Demokrasiden, millet iradesinden söz ediyoruz madem.

Bursalıların önüne sandığı koyalım; Yunuseli kararını Bursalılara bırakalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.